Параллели истории

Валерій Прозапас

Звичайно, то Мазепа був винен у довірі населення до московського царя, втраті вольностей, і нарешті в закріпаченні і перетворенні на малоросів “славних прадідів великих правнуків поганих”.
Ну добре, не тільки гетьман, ще його оточення.

Потім Петлюра був винен у тому, що за УНР билося українців менше, ніж за “червону Україну”, довів до голодоморів вірою у “зємлю крєстьянам, мір народам” і не зміг переконати, що більшовики брешуть як дихають.
І це ще без урахування кадрових помилок Головного Отамана.

І звичайно Бандера своєчасно не розвінчав людожерський сталінський режим, не пояснив як слід важливість своєї держави, щоб не воювати в кореях і афганах та не сидіти по таборах.
Неправильна була інформаційна політика.

А мазепинці, петлюрівці та бандерівці не вказували на помилки своїх лідерів, робили з них кумирів і тримали їх в теплій ванні – інакше б нарід обов’язково відбився від кремлівського чобота і створив з Украйни парадіз.

І вже в наші часи то “мазурік” Ющенко до того довів своїми “любими друзями” і пасіками нарід, що той, нікуди діватися, був просто змушений обрати собі президентом зека.

Далі логічний ланцюжок зрозумілий.
Неправильні патріоти вчергове покарані, справедливість народна знов торжествує – “счет на табло”.


Daniel Tchikin

Порошенко продвинутые в нашей истории люди часто сравнивают с гетманом Скоропадским, а Зеленского – с Петлюрой.

Так вот. Петлюрой можно было бы назвать Кошулинского. Или Ляшко. Или какого-нибудь Смешко. Или, на худой конец, Тимошенко.

А Зеленский… Были при большевиках в Украине такие ребята – “боротьбисты”. Члены Украинской коммунистической партии (боротьбистов) – УКПБ.
Ну, в общем-то, обычные коммуняки, только с национальным уклоном. Любители Маркса, Ленина, вышиванок и Тараса Шевченко.

Пару-тройку лет московские старшие товарищи их терпели, а потом загнали в стойло – в украинское отделение всесоюзной Компартии.

Там они ещё какое-то время потрепыхались, а затем, уже в 30-х, попали кто на Соловки, а кто вообще в расход. Видимо, за “буржуазный национализм”. Или за “правый уклонизм” – не суть.

Володя Зеленский и большинство его разумковообразных товарищей – это именно такие “боротьбисты”. Которые пытаются построить украинскую по форме и большевицкую по сути державу. А большие дяди из Кремля внимательно наблюдают за ними, и думают: уже пора к ногтю, или ещё повременить?