Українська делегація взяла участь у Міжнародній виставці оборонної промисловості «IDEF 2019» (фото)

Українська делегація на чолі із заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергієм Кривоносом взяла участь у Міжнародній виставці оборонної промисловості «IDEF 2019» (м. Стамбул, Турецька Республіка).

Заступник Секретаря РНБО України зазначив, що мета участі української делегації у роботі виставки – «розширення співробітництва в оборонній сфері з країнами-учасницями, а також ознайомлення з новітніми розробками і технологіями оборонної промисловості передових країн світу».

С. Кривонос у рамках візиту провів зустрічі з керівництвом провідних турецьких компаній оборонно-промислового комплексу та з Головою Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаілом Деміром.

“Обговорили питання двосторонньої співпраці в оборонній промисловості, проекти, які вже почали реалізовуватися, та перспективи розширення співробітництва і взаємодії”, – сказав заступник Секретаря РНБО України по завершенні зустрічі з І. Деміром.

С. Кривонос повідомив, що він разом з Головою Державного агентства з питань оборонної промисловості Туреччини оглянули стенди, на яких представлена продукція вітчизняних виробників, та наголосив, що Україні “є чим пишатися, і зацікавленість Туреччини у співпраці це підтверджує”.

На виставці, зокрема, представлена продукція відомих турецьких компаній «ROKETSAN», «TAI», «HAVELSAN», «ASELSAN».

Заступник Секретаря РНБО України також провів зустріч з представниками української та кримськотатарської громад Стамбула, волонтерами, українськими військовими, студентами та українськими дипломатами.

«IDEF-2019» – одна з найважливіших та наймасштабніших на Європейському континенті. Підприємства-учасники виставки демонструють і знайомляться з сучасними оборонними технологіями та розробками військової техніки.

У Стамбулі представлені 11 українських підприємств, які демонструють передові досягнення українського оборонного комплексу. Зокрема «ДККБ «Луч» демонструє високоточні ракетні комплекси «Скіф», «Корсар», а також новий керований 120-мм постріл «Конус», призначений для танків, що озброєні за стандартом НАТО. Також на виставці представлений комплекс управління вогнем артилерійських підрозділів «АртОС», зразки бронетехніки, двигунів та елементів захисту до неї, передова високоточна зброя – керований артснаряд «Квітник-Е» та протикорабельний ракетний комплекс «Нептун», а також авіаційна техніка.

У перший день роботи IDEF-2019 представники ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», парафували контракт із турецькою державною корпорацією «Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu» («MKEK») на постачання 120-мм ствольних керованих ракет «Конус». Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки цих ракет і пристроїв наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом внаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK.

Джерело

“Укроборонпром” уклав низку угод щодо закупівлі оборонної продукції в Туреччині

У другий день міжнародної виставки IDEF‘19, що проходить у м. Стамбул, ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, підписало серію контрактів з турецькою компанією “Aselsan” щодо постачання товарів військового призначення для потреб Збройних сил України та інших силових підрозділів.

Зокрема, українська сторона планує імпортувати охолоджувальні тепловізори для встановлення на системи керованого протитанкового озброєння, а також отримає чергові партії засобів захищеного радіозв’язку УКХ-діапазону.

Підписані контракти є черговим етапом розвитку взаємовідносин з “Aselsan”. Турецька компанія ще з 2017 року є основним постачальником засобів зв’язку УКХ-діапазону для Збройних Сил України, а “Спецтехноекспорт” виконує низку експортних поставок військової продукції українського виробництва для “Aselsan”.

Також, у 2018 році між підприємствами було укладено перший в історії України офсетний контракт, який передбачає низку компенсацій при закупівлі турецьких засобів зв’язку. Відтак, окрім зустрічної торгівлі, при якій “Aselsan” закуповує продукцію та послуги українського ОПК, турецька сторона передає Україні технологію криптування радіозв’язку, систему управління боєм та створює сервісний центр в Україні для обслуговування систем військового радіозв’язку.

Підписання угод між українською та турецькою компаніями відбулося за участі Ізмаїла Деміра, голови “Savunma Sanayii Başkanı” – Президентської адміністрації оборонної промисловості.

Джерело

 

“Укроборонпром” постачатиме керовані танкові ракети калібру 120 мм в Туреччину

У перший день міжнародної оборонної виставки IDEF-2019 у м. Стамбул, представниками ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, парафовано контракт із турецькою державною корпорацією “Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu” (“MKEK”) на постачання 120 мм ствольних керованих ракет “Конус” виробництва ДП “ДККБ “Луч”.

Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет “Конус” і пристроїв наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом внаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK.

Парафування контракту дозволило узгодити питання вартості та строків поставок, а також – інші умови реалізації домовленостей. Завершення процедури підписання та початок виробництва експортної партії ракет заплановано на ближчі тижні.

Керована ракета “Конус” розроблена ДП “ДККБ”ЛУЧ” для стрільби з танкових гармат калібру НАТО – 120 мм. Ракета здатна вражати ціль на відстані 5 км, що значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танку та пробити до 800 мм броні.

Перевагою співпраці з MKEK є можливість постачати високоточну зброю не лише турецьким Збройним Силам, але й збільшити присутність української продукції на інших ринках, які експлуатують танки зі 120 мм гарматами та активно співпрацюють з турецьким ОПК – зокрема, це країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

“Укроборонпром” бере участь у Міжнародній виставці військової техніки “IDEF-2019”, яка розпочалась 30 квітня у м. Стамбул, Туреччина. Турецька Республіка є одним з найважливіших партнерів українського оборонного комплексу і завдяки розгалуженій співпраці вже існують конкретні проекти за багатьма напрямками військово-технічного співробітництва. Зокрема мова йде про співпрацю у сфері сучасних цифрових технологій, ударних БПЛА, керованої високоточної зброї тощо.

Цього разу у Стамбулі представлені 11 підприємств Концерну, які демонструють передові досягнення українського оборонного комплексу. Наприклад, “ДККБ “Луч” демонструє високоточної ракетні комплекси “Скіф”, “Корсар”, а також новий керований 120-мм постріл “Конус”, який призначений для танків озброєних за стандартом НАТО. Також на виставці представлений комплекс управління вогнем артилерійських підрозділів “АртОС”, зразки бронетехніки, двигунів та елементів захисту до неї, передова високоточна зброя – керований артснаряд “Квітник-Е” та протикорабельний ракетний комплекс “Нептун”, а також авіаційна техніка.

Джерело