Политические наперстки

Алексей Петров

Ну що ж, друзі, почитав я інтерв’ю головного диджитал фахівця з команди Зе. Узявши за основу старе як світ прислів’я «Разделяй и властвуй», хлопці його трішечки доопрацювали. Спочатку розділивши електорат на так звані фокус-групи за хотелками, вони потім зібрали усіх до купи. Представники цих таборів в притул не бачили, що поруч стоять ті, хто чекає зовсім протилежне від свого кумира. І в цьому була основна фішка технології. До речі, на неї не усі клюнули, але ж це й зрозуміло. На технологію гри в наперстки, тобто на те, як розвести лоха, теж не усі велися. Але…

Мені цікаве інше. Як зараз новообраний президент буде виправдовувати сподівання своєї пастви. Ні для кого не є таємницею той факт, що, наприклад, дуууууже велика маса прихильників шостого президента спить і бачить повне відновлення стосунків з росією. І в той же час не менша кількість тих, хто віддав за нього свої голоси, миттєво його розіпнуть за це. Ось де проблема. Хоча щось мені підказує, що до парламентських виборів команда Зе буде продовжувати крутити політичні наперстки. І вашім, і нашим, і на обід вдома. Тому що треба будь якою ціною зберегти свій електорат. А його було чітко видно після першого туру.

Ну, а прихильники поки ще діючого Президента України перейдуть до конструктивної опозиції. Це набагато простіше. Сиди, в носу колупайся і волай кожен день як скажений: чому війна ще не закінчена?.. вона йому вигідна, бо він заробляє на крові!.. чому олігархи не сидять?.. чому такі великі тарифи?.. чому їздить з кортежем, а не користується Ланосами?.. і таке інше.

Допомагати йому? Ні! Стояти поруч з Україною? Так…


Виктор Пузанов

Читаю у друзей удивление тому, что Порошенко продолжают мочить, будто выборы не прошли и не окончены.

Тем, кто сделал эти выборы (а их говорящие головы уже в открытую рассказывают о технологии, фокус-группах, разных интересах и о сборе всех этих “разнохотящих” в одну кучу. Умолчаниями о себе, с одной стороны, и градусом ненависти, с другой), необходимо этот градус ненависти поддерживать минимум до начала зимы.

Следующая промежуточная цель – конституционное большинство в парламенте (и я уже не удивлюсь, если у них это получится – против напёрсточников очень сложно играть законными методами, а вот их ничего не останавливает).

А дальше наступит время главной цели. Совершенно по закону – менять конституцию, разворачивать движение Страны, проводить национализации или приватизации – да что угодно. Я не знаю их целей, со мной не делились. Могу только догадываться.

Так что даже и не думайте, что информационная интервенция закончилась. Страну продолжают хакать. И этот кейс обязательно войдёт в учебники.

В историческое время живём, однако.

Автор