Стало відомо ім’я бійця, загиблого під Шумами 3 квітня

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув у районі села Шуми на Донеччині 3 квітня. Це сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади, уродженець Луцька.

Як передає “Новинарня“, особу полеглого воїна назвав мер Луцька Ігор Поліщук:

“Вчора в зоні проведення ООС від підриву на вибуховому пристрої загинув лучанин Сулима Сергій Олексійович, 1980 р.н., головний сержант гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3892”, – ідеться в дописі Поліщука 4 квітня.

За повідомленням з облради, полеглий – із військової частини А3892, це 109-й окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 огшбр.

У Волинській ОДА додали, що Сергій родом із Луцька, але останні роки проживав на Івано-Франківщині, звідти й пішов на контракт. Неодружений. На Волині проживають мати та сестра.

Міський голова та голова ОДА висловили щирі співчуття рідним та близьким загиблого військовослужбовця.

У грудні 2016 року пресслужба “десятки” поширювала відеосюжет про урок мужності в Коломийському ліцеї №8, який проводили воїни-“едельвейси” 10 огшбр, зокрема й Сергій Сулима (з 2:08).

Нагадаємо, в ранковому зведенні штабу ОС ішлося, що 3 квітня неподалік населеного пункту Шуми (район Горлівки) стався підрив на невідомому мінно-вибуховому пристрої, внаслідок якого бойове травмування несумісне з життям отримав військовослужбовець Об’єднаних сил.

За даними “Новинарні“, Сергій Сулима – перша бойова втрата Збройних сил України на фронті з початку квітня 2021 року.

У березні внаслідок бойових дій загинули дев’ять воїнів ЗСУ, з них п’ятеро – зі 109 огшб “десятки”.

Джерело

Автор