Порошенко подякував американським друзям та союзникам за підтримку українських військових

11 січня була оприлюднена спільна заява, яку підписали екс-посли США, авторитетні американські генерали та експерти. Вони закликали українське керівництво переглянути рішення щодо покарання генерала Віктора Назарова у зв’язку зі збиттям проросійськими бойовиками Іл-76 в аеропорту Луганська. Серед 16 підписантів документа – генерал у відставці повітряних сил США Філіп Брідлав, генерали США у відставці Веслі Кларк та Бен Ходжес, експосли США в Україні Джон Гербст, Вільям Тейлор, Роман Попадюк та Стівен Пайфер, колишній заступник генсека НАТО та експосол США у Росії Александр Вершбоу.

Читати далі

«Європейська Солідарність» вимагає негайно збільшити в бюджеті видатки на субсидії

«Європейська Солідарність» вимагає негайно збільшити видатки на субсидії, передбачені в бюджеті на 2021 рік, у зв’язку з невмотивованим підвищенням цін на газ. Порівняно з 2018 роком обсяг субсидій зменшився майже удвічі. Видатки на субсидії можуть падати лише у двох випадках: або при зниженні цін на енергоносії, або при зростанні доходів громадян. У Зеленського все з точністю до навпаки. Доходи громадян він обвалив своєю бездарною економічною політикою, а тарифи підвищив явно в інтересах відомого газовидобувача і вигодонабувача Коломойського.

Читати далі

Мама любить швидкість? А Вашингтон любить чесність (відео)

Якщо Зеленський не розуміє, то йому варто пояснити: вчорашні санкції проти ініціаторів скандалу навколо т.зв. «плівок Байдена» – це ще не проблема, це лише початок його особистої великої проблеми. Попереду справа «вагнерівців» і ще багато нових агентів Кремля навколо нього. Що тоді робити з Єрмаком? Завершення справи ФБР щодо відмивання грошей ПриватБанку. Куди подіти Коломойського? Бізнес-співпраця з росіянами. Хто такі Медведчук, Фірташ і ін? Ключовий фігурант усіх цих справ – Зеленський. Володимире Олександровичу, 2021-й Вам запам’ятається на все життя 😎 

Читати далі

В Австрії міністр праці подала у відставку через плагіат-скандал

Тобто, навіть не визнавши плагіату у своїх роботах, вона таки подала у відставку, а у нас плагіатором працює цілий міністр освіти, і хоч би шо. Єдине, що тішить особисто мене, – я й так був невисокої думки про чинну владу, тому сприймаю весь треш навколо зі здоровим українським сарказмом та непозбувною бентегою. Набагато гірше тим, хто увірували в месію з серіалу, але в Буковель їздить він, а платіжки, в тому числі і за слугу народу, сплачуємо ми.

Читати далі

Шкарпеткове планування від міністра Степанова

Що може підняти настрій краще, ніж всьо. Наприклад, наш галантерейщик Бонасьє. Бо хулі ви ото весь грудень фігнею страждали замість того, аби виводити формулу шкарпеток, де враховуються загальна кількість ніг у сім’ї, ступінь зношеності педикюру та омозолілості, довжина нігтів, модель взуття і мікотична змінна. Або взагалі взять і далекоглядно скіпнуть кудись на острови, там шкарпеток взагалі не треба. Шо, дєняк немає? Ну ото сидіть і не бухтіть. А гламнє, що відповідь на основне питання — нафіга?! — пан Бонасьє зміг обійти на віражі.

Читати далі

В кожному місті та на кожній вулиці назріває «тарифний майдан»

Влада «готує» черговий «план порятунку». Рятувати мають від самих себе, адже саме влада Зеленського і підвищила тарифи на все, що тільки можна і не можна. А поки Зеленський спускається з чергової гори та приходить до тями після двотижневого локдауну від державних справ, тарифи дійсно зростають. І підняли їх наші «рятівнички». Вигодонабувачем цієї ситуації однозначно стає ОПЗЖ та вся п‘ята колона кремля. Влада Зеленського ніби несе в руки проросійським силам можливість все більшого нарощування рейтингів, адже в жодного органу влади, ні в Нацради, ні в СБУ немає жодних питань до медведчуківських ЗМІ та інших ресурсів ОПЗЖ.

Читати далі

Поверніть, як було за Порошенка!

Депутати «Слуги народу» та інших стурбованих фракцій нині ревом ревуть про те, що тарифи треба зменшити. Вони їх зменшать до рівня, як було за п’ятого президента? Чи сором’язливо занизять на кілька відсотків, аби не псувати життя призначеному ними ж Кабміну, який докерувався до того, що людям субсидії призначають, але не виплачують, бо у Казначействі немає грошей? А що скаже народ, який лише два роки тому волав «Гірше не буде»? Хоче він, аби повернулося, як за президента Порошенка? Чи так згодиться?

Читати далі

У нас йде битва за уми та серця. Між ватниками та людьми

Битва за уми та серця – це коли людина була такою, а стала іншою. Була проукраїнською, але стала ватною. Або була ватною, а стала проукраїнською. Себто наша мета, в ідеалі, – щоб якнайбільше ватників стало українськими патріотами. А мета Кремля – зворотна. Якщо це справді наша мета, то ми маємо приймати тих, хто раніше був ватниками, але змінив свої погляди. Бо ж якщо ми не будемо їх приймати, то наша мета так і залишиться недосяжною. Навіщо вести проукраїнську пропаганду і переконувати людей, що вони – українці, а не ватники, якщо коли вони це переконання здобуть, ти їм відразу розповіси, що вони не українці, а ватники.

Читати далі

История Бо Силая (фото)

Тут многие разочаровываются в демократии и рассказывают про кризисы и расколы, которые приведут к краху демократической модели. Я как всегда побуду оппортунистом и перескажу фразу Черчилля про демократию через притчу о китайском функционере. Может, тогда во многие головы дойдет, что никакого иного проекта все равно нет и ему неоткуда взяться. Это лонгрид с трупами, интригами и роковым стуком в двери американского консульства. Стуком, породившим самую резкую элитарную трансформацию коммунистического Китая со времен смерти Мао Цзэдуна, вероятную попытку военного переворота и падение «Новой Банды Четырех».

Читати далі