Все можно, как у других. Только не сразу

Все чаще слышу от “русскоязычных” и примыкающих к ним приятелей что-нибудь типа “а почему в Украине нельзя вести культурную (и прочую) политику, как в Чехии/Финляндии/Швейцарии?!”. Отвечаю на родном языке: а кто вам сказал, что нельзя? Можно. Да даже нужно. 😉 

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 25.01.2021

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Большая ложь, маленькая ложь и очернение вакцины».

Читати далі

Що ж з нами сталося?

А пам’ятаєте, як ще кілька років тому скільки чудових нагод в нас було для святкування та шанування? А пам’ятаєте, як ми раділи кожній, навіть найменшій, перемозі нашої Армії, кожному звільненому містечку та селу? Тоді, незважаючи на болісні втрати, ми мали нагоду не тільки оплакувати, але й радіти. Куди те все поділося? Як можна було за неповні два роки перетворитися з молодої перспективної демократії, яка кров’ю та жертвами виборола собі право на підтримку всього світу і покладання великих сподівань, на кволого сіренького непоказного аутсайдера всієї Європи…

Читати далі

Про російські протести, давайте на чистоту

Ні ви, ні я не зацікавлені в «демократичній трансформації в росії». Тому що сама ця «трансформація» нічого нам не дає – така ж імперська, але «демократично трансформована» рф так само буде вести війну на Донбасі під прикриттям «внутрішнього конфлікту», так само буде окуповувати Крим і так само буде дестабілізувати внутрішню політику в Україні. Тому що так само буде вважати Україну частиною «спільного простору». І справа не в конкретних персонажах, а в системі, яка буде працювати з путіним чи без нього. Єдине наше сподівання може бути пов‘язане з подальшим розпадом імперії. Тоді, вірогідно, в імперії не буде ресурсів на цю війну і окупацію. І з‘явиться шанс повернути своє. Але цей шанс відбудеться ще не скоро.

Читати далі

З Днем народження, дорогий Володимире Олександровичу!

Вітаємо тебе з Днем народження. Тобі 43 роки, ти не лох якийсь, і поки що маєш доволі високий рейтинг. Ти насправді дуже для всіх нас дорогий. Такого дорогого для бюджету нашої країни президента ми ще не мали. В країні економити можуть на чому завгодно – навіть на вакцинах від КОВІД. Але тільки не на президентові Зеленському. Що тобі побажати? Та нічого бажати не будемо. Важко бажати щось людині, яка сама себе загнала у пастку. А поки що святкуй день народження. Допоки чума там десь за вікнами, бенкетуй. Годинник клацає.

Читати далі

Теракт 24 січня 2015 в Маріуполі – злочин путінського режиму проти людяності без терміну давності (фото)

Маріуполь. 24 січня 2015 року. Обстріл мікрорайону “Східний”. РСЗВ “Град” і “Ураган”. Максимальні засоби війни. А для мирного населення – зброя масового ураження. Прилетіло не по позиціях. Прилетіло по мирних будинках. У район двох шкіл і двох ринків. О 9:15 – тоді, коли на вулицях повно народу. Не буде ніякої амністії. Ні їм, ні їх найманцям. Ніколи. Як не буде ніяких “добросусідських відносин”. І просто спокійних “сусідських”. Поки існує філія пекла на ім’я “росія”.

Читати далі

Автосейв долі, який зберіг нас від дій обраних нами злодіїв-брехунів

Приблизно рік тому в ці дні світ дізнався про ковід. Новини з Китаю виглядали страшно: військові на вулицях, закриті регіони, відео (як виявилось, тролінг) з людьми, які вмирають на вулицях із судоргами та кровостіканням, відкриті в рекордні темпи лікарні і т.д. Сьогодні, через рік, стало зрозуміло, що людство і Україна, українці цю хворобу переживуть. Принаймні в цьому, немутованому вигляді. Але сьогодні, через рік, вже багатьох людей немає серед нас. І, на жаль, епідемія забере ще багатьох. Та хотілося б нагадати про те як держава, її інститути, її влада нас захищали впродовж цього року.

Читати далі

Петро Порошенко на Погоджувальній раді презентував стратегічний план боротьби з епідемією коронавірусу (відео)

Петро Порошенко на Погоджувальній раді закликав запровадити кримінальну відповідальність за афери з вакцинуванням. Фракція «Європейська Солідарність» у Верховній Раді України внесла проект Постанови, якою пропонує повернути пільгову норму до 100 кВт/год, а також заборонити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі. «ЄС» також наполягає на забороні прямого імпорту природного газу до України з Російської Федерації.

Читати далі