Мода на «прикольних пацанів» закінчується

В певний момент, коли суспільство наїдається хліба, воно починає бажати чогось погарячіше. На попит одразу приходить пропозиція – «несистемні гравці», «нові обличчя», «популісти». Вони яскраві. З ними весело. Прикольно. Цього тижня пішов найголовніший з них, і можна остаточно сказати – мода скінчилась. Світ потихеньку, але впевнено, позбувся всіх несистемних, на їх місце втомлено повертаються старі та зрозумілі системні бюрократи. І тільки Україна, як та периферійна панянка, яка натягнула модного в позаминулому сезоні капелюшка, так і стоїть серед усіх трошки смішна.

Читати далі

Ненависть, емоції, страх. Як російська деза торік використала події в Україні та підлаштувалася під ковід

Ця стаття — підсумок моніторингу російської дези незалежним виданням ТЕКСТИ.org.ua. Хоч екстраординарні події 2020-го року несподівано підкинули кремлівським брехунам козирі емоційності та страху, їхні звичні прийоми й цілі мало змінились. Головна мета російської дези — послабити ворога, тобто нас, підірвати нашу здатність чинити опір і відстоювати незалежність. Для цього українцям, які вважають Росію агресором, поширюють тези, що знижують довіру до співгромадян та інституцій української держави, а (про)російську аудиторію заливають мовою ворожнечі щодо українців.

Читати далі

Побудка с утренним Орком. 23.01.2021

Доброе утро. Как обычно, по выходным с вами Орк и привёз тележку новостей, а новостей у нас сегодня видимо-невидимо, читать-не перечитать, лучше бы конечно и правда такие новости не перечитать, НО ПРИДЁТСЯ.

Читати далі