Тем, кому 2020-й был самым худшим

Прочитал, что украинцы пятые с конца по рейтингу счастья в мире. А рядом с нами армяне получившие поражение в войне, и Ирак, где лет 20 уже не очень. И что журнал “Тайм” поставил на обложку 2020 перечеркнутый год. И хочу написать поучительную историю про Führer-Paket. И дам две рекомендации тем, кому 2020 был самым худшим. 1 – учить историю. 2 – выиграть первое место на конкурсе по нытью. Раз уж вы сделали всех вместе, а посмеяться не получилось.

Читати далі

Поточні новини, які ми заслужили

Колись пару років тому на ютюбі був такий собі Анонімус, який зловтішно начитував про триндець, що насправді твориться в економіці Росії. Я його згадала лише через ті надзвичайні інтонації, з якими він те читав: захлинаючись від злобного реготу, просто таки вгораючи від зловтішання. З цими інтонаціями мені тепер звучать поточні новини.

Читати далі

Вибачте, ви втримали там над нами небо. А ми не зуміли тут втримати нас

Я сумую за 2014-м. Це був страшний рік. Земля йшла з-під ніг, ночі без сну. Робота на межі фізичних можливостей. Страшні цифри в зведеннях речників АТО, за кожною з яких зламані долі та люди, яких більше ніколи не буде. Але тоді були МИ. Один за всіх і всі за одного. Ми знали, що ми маємо робити. Ми вірили в те, що після перемоги Майдану все зміниться на краще. А зараз все не так. Наші душі, здається, почали розкладатись раніше за тіла наших ворогів. І сьогодні, дивлячись в очі десяткам кіборгів в стрічці, мені особливо соромно. За те, що не зуміли втримати тил, поки вони втримували ціною своїх життів фронт.

Читати далі

Мовний закон – це історичний Закон

Чомусь питання «якою мовою» не стоїть в Польщі чи Угорщині, у Німеччині чи Франції, як і у більшості держав світу. Чомусь політики жодної держави не кричать «какая разніца», телеканали не знущаються над єдиною державною мовою. У нас все навпаки. 30 років ми ходимо по колу, і 30 років нам нав’язують наративи Кремля, які планомірно та впевнено знищують не лише мову, а й всю країну! Тому 16 січня – історична дата! Ми маємо відчути Україну! Світ має знати, що це дійсно Україна, а не «малоросія» чи Росія-2. Шануймося!

Читати далі

Незламні серця (фото, відео)

Вчора ми вшановували пам’ять “кіборгів”, які загинули в результаті підриву терміналу Донецького аеропорту. Героїчна оборона терміналів тривала 242 дні. У кожної нації є свої легенди, без яких вона не існує. Для нас – це Крути та захист Донецького аеропорту. Настане день, коли звільнимо Крим та Донбас, а у Києві буде влада, яка ніколи не дивитиметься в сторону Москви. Шана полеглим, дяка живим… Слава Україні!

Читати далі

Ціна «тиші» «миротворця» Зеленського

“Остаточно” про припинення вогню Зеленський домовився 21 липня 2019 року. Після цього він ще декілька разів домовлявся і радісно сповіщав про це на телеефірах, у зверненнях та вітаннях. Міноборони оприлюднило данні про бойові та небойові втрати військових за минулий рік. Офіційно ціна “тиші” Зеленського – 50 життів. 339 військовослужбовців було поранено. З інших причин померли 79 українських військових. Відсутні будь-які підстави вважати, що мотиви росіян стосовно України змінилися. Бо у Кремля одна мета — зробити Україну своїм федеральним округом. Тому доля нового, ще не оголошеного “перемир’я” визначена — Україна знову заплатить за нього кров’ю.

Читати далі

Лютые новости – 15.01.2021

Молдова и Албания уже прививаются Пфайзером. И я не про шовинистические анекдотики сейчас, а про то, что это две страны с крайне ограниченными ресурсами. О чем может идти речь, если даже африканский союз договорился о поставке в Африку 250 млн доз вакцины от Пфайзер, Джонсон и Модерна. А Зеленский не договорился даже о партии для массовой вакцинации медработников. Украина Зеленского – это (задница) Африки. Не могу понять, как нарид, который добился ассоциации, безвиза, Томоса, так лоханулся с вакциной. Как так?!

Читати далі