Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 17.11.2019 (відео, мапа)

 

Впродовж поточної доби, 17 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

3 обстріли позицій українських захисників російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”:
неподалік Кримського – з протитанкових ракетних комплексів;
біля Луганського – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
неподалік Новолуганського – з ручних протитанкових, автоматичних та підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник також здійснив 3 обстріли по позиціях Об’єднаних сил:
біля Новомихайлівки – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
поблизу Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
неподалік Лебединського – зі станкових протитанкових гранатометів.

Впродовж поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) сьогодні проходило встановлення металевої огорожі (відбійників) на узбіччях дороги від мосту у напрямку КПВВ. Триває фарбування металоконструкції шляхопроводу.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області щодо демонтажу заявлених фортифікаційних споруд. Сьогодні тривали роботи з упорядкування території на місці розбирання бліндажів.

На ділянці розведення №3, в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області, триває очищення територій від вибухонебезпечних предметів. Сьогодні співробітниками ДСНС України обстежено 2,6 гектара території та вилучено 40 ВНП. Загалом, з початку робіт, вилучено 89 вибухонебезпечних предметів на площі 12,17 гектара.

16 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно. Зафіксовано і вогневу активність ворожих снайперів.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Старогнатівки, Новолуганського, Кримського, Мар’їнки, Гнутового, Попасної, Луганського, Зайцевого, Майорська та Невельського.

Минулої доби внаслідок обстрілів загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 факт тяжких тілесних ушкоджень, 10 крадіжок, 2 грабежі та 10 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 18990 осіб та 2278 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 21958 осіб та 2544 транспортних засобів.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 31 особі.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Щоденний звіт № 272/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 16 листопада 2019 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30, 15 листопада 2019 (за східноєвропейським часом)

Цей звіт надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією звіту є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • Чоловік із непідконтрольного урядові Донецька дістав поранення внаслідок вогню з легкого озброєння.
  • Місія продовжила спостерігати за ситуацією на ділянці розведення сил і засобів у районі Петрівського.
  • Спостерігачі бачили співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які демонтували позиції, а також робітників з непідконтрольних урядові районів, що прибирали рослинність на ділянці розведення в районі Золотого.
  • На ділянці розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської Місія продовжувала спостерігати за будівельними роботами на зруйнованій секції мосту.
  • Місія продовжувала сприяти проведенню ремонтних робіт та забезпеченню функціонування цивільних об’єктів життєзабезпечення з обох боків лінії зіткнення.
  • Обмеження свободи пересування спостерігачів тривали, зокрема на блокпостах біля непідконтрольних урядові Верхньошироківського та Крутої Балки.

Завантажити повну версію звіту (PDF)

Таблиця порушень режиму припинення вогню

Мапа згаданих у звіті населених пунктів

Джерело

Автор