Потужний сигнал інвесторам та міжнародному бізнесу

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Голову правління «Укрексімбанку» Олександра Гриценка затримала СБУ за дорученням ГПУ.

Просто злапали на вулиці на очах дитини, з якою він гуляв, і увезли на автобусі. Через це піднявся крик, що Гриценка викрали.

Ні, ну а чьо?

З Гладковським добу думали, в чому звинуватити.
Генерала Марченка закинули в СІЗО.

Чого там нянькатися з якимось керівником державного банку?

Івесторе, ласкаво просимо!


Mason Lemberg

Цього тижня орденоносне НАБУ арештувало чинного голову правління Авалю за звинуваченнями в розтраті стабкредиту в період його перебування першим заступником голови НБУ. За уточненими даними його звинувачують в тому, що він швидко прийняв рішення про кредит і давав доручення підлеглим (3,14дєц, бля).
Вчора суд його випустив під заставу 5 мільйонів гривень, яку за нього внесе банк Аваль. Тобто, фактично, за нього поручилися австрійські інвестори банку, які вважають справу політичним замовленням.

Сьогодні викрали голову правління Укрексімбанку, якого звинувачують у створенні злочинної групи з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину. Викрали десь на вулиці, під час прогулянки з дитиною. А що заважало дочекатися, коли людина хоча б дійде додому? Тобто останні півроку він собі спокійно ходив на роботу, а тут виникла гостра потреба в маскі-шоу на вулиці на очах в дитини?

Винуватий чи ні… ну хз.

Але в мене питання: а чому всі ці прекрасні хлопці не беруться хапати колишніх посадовців Привату, які за рішеннями іноземних судів, за оцінками МВФ (це погодьтесь, більш переконливо ніж рішення Печерського суду і оцінки “фахівців” НАБУ), завдали шкоди державі на 155 мільярдів гривень?
Де справи проти них, якщо навіть МВФ і ЄС вимагає активно шукати гроші в тих, хто грабував Приват?

Чому занепадають держави?
Тому що громадяни, в тому числі чиновники, не виконують свою функцію і перестають служити державі, переходячи на сторону тих, хто її знищує, тим самим знищують і себе.
Але короткочасна вигода засліплює і затьмарює розум.


Валерій Прозапас

Під час зустрічі прем’єра та міністра фінансів з делегацією МВФ запакувати голову успішного “Укрексімбанку” – це потужний сигнал інвесторам та міжнародному бізнесу.

Точно ми на межі економічного прориву.

“СБУ за дорученням ГПУ” – нагадайте, чиї там “на 100% моі люді”?

Якась мафія, а не влада.


Андрій Смолій

Вітаю в 1937 році!

СБУ заштовхала до мікроавтобуса голову правління Укрексімбанку Олександра Гриценка.

В ганебний спосіб. Без рішення суду, без викликів на допит, в суботу. Чоловіка, який веде дитину на заняття.
Дитину покинули посеред вулиці без батька.

Україна за одну секунду опинилася ще нижче дна: на рівні Північної Кореї чи глибокого сталінського періоду.

Україна шаленими темпами котиться в страшні часи репресій 30-х років.

Про які інвестиції, кредити МВФ, розвиток зовнішніх відносин можна говорити?


Лариса Вакульницька

Подивилась трохи фактаж по Укрексімбанку.

Гітлянська заявила, що його заарештували в зв’язку з відмиванням-виведенням коштів з банку часів Януковича (і купу статей КК навела).

А ви знаєте, що в рамках справи про спецконфіскацію 1,5 млрд Януковича саме з Укрексімбанку ГПУ забрало 200 мільйонів доларів Йолки? Це були перші конфісковані гроші в рамках цієї справи.

Укрексімбанк є одним із трьох СИСТЕМНИХ банків України. І тільки на вклади в цих трьох банках держава гарантує 100% повернення коштів.

Найбільші проблеми у банку були тоді, як і у всіх: під час 14-15 рр., внаслідок економічної і політичної криз (ще раз пошлемо прокляття РФ і ригам).

Затриманий Гриценко став головою правління банку в серпні 2014 р., до липня 14-го працював в Лондоні та стосунку до Укрексімбанку не мав.

Виникає питання: а коли ж саме виводились з банків кошти Януковича і подільників його – до серпня 14-го чи після?


Ірина Фріз

Правова держава?! Наші міжнародні партнери вже сьогодні будуть проінформовані про те, що відбувається за влади Зеленського в Україні!

⚡️⚡️⚡️Що було!
Сьогодні посеред білого дня СИЛОВИКИ ВИКРАЛИ голову Укрексімбанку в Києві на очах у дитини, з якою він гуляв. Дитина побігла від страху до дому САМА, коли батька «пакували» в авто без пред’явлення звинувачень тощо!

Ми багато чули раніше про рейдерство. А про державне рейдерство, здається, ні…. але влада пропонує нам всім споживати нові реаліті-шоу!

За непідтвердженою інформацією на Укрексімбанк, який входить у трійку самих надійних банків України, «поклав» своє око ВЕБ Росії, і зараз буде брудна брехлива кампанія проти Голови Укрексімбанку Олександра Гриценка від всіх «сателітів» Кремля. Не лише одним відведенням ЗСУ ми ліземо навколішки до «норманді» формату. Банківська система до Ваших послуг, пане Путіне, слуги на Україні не щадя живота свого працюють. Експорт російської електроенергії вже відновили.

Просто фіксуйте, хто і що про це пише.

За посиланням деталі успішної діяльності Укрексімбанку за останні чотири роки.

Отже – qiu prodest або кому вигідно?! Для мене відповідь очевидна – Путіну і Коломойському, який марить про 100 млрд від Раши.

Чи ми усвідомлюємо це?!

«У Німеччині вони спочатку прийшли за комуністами, але я не сказав нічого, тому що не був комуністом.
Потім вони прийшли за євреями, але я промовчав, тому що не був євреєм.
Потім вони прийшли за членами профспілки, але я не був членом профспілки і не сказав нічого.
Потім прийшли за католиками, але я, будучи протестантом, не сказав нічого.
А коли вони прийшли за мною – за мене вже не було кому заступитися».

Ці слова належать відомому німецькому протестантському теологові, одному з найвідоміших борців з нацизмом Мартіну Німьоллеру.

⚡️UPD: від адвоката:
“- Банкіра Гриценка затримав одіозний прокурор Кулик! СБУ коментує вчинене співробітниками цієї спецслужби бандитське викрадення Олександра Гриценка, називаючи його “затриманням за дорученням Генеральної прокуратури України”.
– Чому взагалі СБУ щось коментує, коли за їх же твердженням справу веде Генеральна прокуратура? І коментувати має одіозний прокурор Кулик? – заявив адвокат.
– «Затримання здійснено без ухвали суду, з грубими порушеннями закону, за відсутності законних підстав. Було піддано небезпеці дитину Гриценка, яку вкинули в автобус, а потім кинули напризволяще.
– Замість доставки затриманого до найближчого органу досудового розслідування Гриценка кілька годин возили містом в наручниках, піддаючи тортурам. Під приводом медичного освідування доставили до лікарні, але після прибуття адвокатів від освідування відмовились і повезли до ізолятора.
– Протокол почали складати через 8 годин”.

⚡️⚡️🔺UPD2:
Вдалося поспілкуватися з жінкою-консьєржем, яка забрала малолітнього сина голови АТ “Укрексімбанку” Олександра Гриценка, де сталося викрадення його батька силовиками.

За словами жінки, до неї прийшов один із силовиків і попросив забрати хлопчика. Жінка відвела сина Гриценка до помешкання. Крім того, вдома ще перебувала 15-річна дитина.
В якому стані була дитина?
“Звичайно, що дитя злякалося… Плакав”, – розповідає жінка.

Консьєрж зазначила, що хлопчик мовчав і нічого не говорив.


Ростислав Павленко

Сьогоднішній акт повертає до пам’яті якісь часи НКВС чи ті країни, в яких право людини і належність процедур – це лише загальні фрази. Про це під час ток-шоу “Прямий ефір” заявив народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко, коментуючи затримання голови АТ “Укрексімбанк” Олександра Гриценка.

“Цю справу, по суті, звичайно, мають коментувати адвокати для того ,щоб забезпечити повноцінний і повномасштабний захист і таким чином уникнути будь-яких спекуляцій навколо цієї справи. Але вже зараз можна сказати, що ми бачимо дуже негативний тренд. Ми пам’ятаємо цілу серію нападів на Валерію Гонтареву і на її майно”, – сказав Павленко.

Він нагадав, що арешт пана Писарука на теж дуже сумнівних підставах.

“І тепер – сьогоднішній акт, назвемо це так, який повертає до пам’яті якісь часи НКВС чи ті країни, в яких право людини і належність процедур – це лише загальні фрази. І це все наводить на дуже сумні висновки”, – додав Павленко.


Алексей Петров

Смотрите, друзья, какая получается фигня!

Сначала один, конечно же, безумно честный олигарх кагбэ намекает про 100 миллиардов долларов. Дескать, кремль их может дать в любой момент. И это разом решит все наши финансовые проблемы. Ну проблемы олигарха уж точно. И буквально через несколько дней маски-шоу среди белого дня пакуют главу крупного банка. Причём это уже вторая громкая атака на банковскую систему.

Скажите мне, будь ласка, друзі, такие финты ушами – достаточно громкий сигнал для иностранных инвесторов, (миссии МВФ в частности), что о цивилизованных правилах игры на финансовом рынке Украины говорить нет никакого смысла? Как по мне, то ответ очевиден.

И вот на волне всего этого, слова олигарха (который, к слову, крепко держит Голобородьку за те самые причиндалы) про кремлевские сто миллиардов разве выглядят случайностью?

Ну да. Согласен. Два варианта. Или да, или нет!

Автор