Економ-тиждень. 29 серпня – 4 вересня 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 29 серпня – 4 вересня 2018 рр.

АКТИВ. З початку кампанії “Україна без контрабанди” з червня по серпень митні платежі зросли на 12,6 млрд гривень порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

ПАСИВ. Дефіцит державного бюджету України за підсумками січня-липня 2018 року становив 13,4 млрд гривень. В минулому році держбюджет за цей період був зведений з профіцитом 27 млрд гривень.

АКТИВ. Кабінет міністрів України розширив перелік заборонених для імпорту товарів з Російської Федерації. Перелік заборонених для імпорту товарів з Російської Федерації доповнено клінкерами цементними (проміжний продукт при виробництві цементу).

ПАСИВ. Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в липні збільшився до 1,1 млрд дол. США. Насамперед це було пов’язано зі значними темпами зростання обсягів імпорту товарів порівняно з обсягами експорту.

АКТИВ. Президент Порошенко схвалив зміни до Податкового кодексу щодо експорту сої та насіння.

АКТИВ. За перше півріччя 2018 прямі інвестиції з Німеччини до України збільшилися до 1,73 млрд доларів – зросли на 48,9 млн доларів.

АКТИВ. Парламент спростив процедури будівельного контролю для об’єктів вітрогенерації. Проектом передбачається удосконалити законодавство про зняття адміністративних бар’єрів, а також підвищити інвестиційну привабливість галузі виробництва енергії з поновлюваних джерел.

АКТИВ. За перше півріччя 2018 український експорт товарів та послуг до Польщі зріс до 1,7 млрд доларів.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!