Країни-партнери на навчаннях Rapid Trident-2018 в Україні (фото)

Навчання Rapid Trident 2018, в якому візьмуть участь приблизно 2 270 військовослужбовців з 14 країн, відбудуться з 3 по 15 вересня 2018 року в м. Яворів.

Читати далі

Проведено перевірку ходу будівництва гуртожитків 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади (фото)

В ході перевірки було обговорено низку питання щодо подальшого вдосконалення інфраструктури, її нарощування та модернізації. Під час спілкування з командуванням та військовослужбовцями генерал-майор Олег Шевчук заслухав керівництво військової частини щодо окремих проблемних питань та шляхів їх розв’язання.

Читати далі

Відбулася перша репетиція парадних розрахунків до параду до Дня Незалежності України (фото/відео репортаж)

На злітній смузі ДП “Антонов” відбулася перша репетиція пішої колони зведених парадних розрахунків від ЗСУ, МВС, СБУ та понад двох десятків військових оркестрів. Цьогоріч вперше у параді братиме участь парадний розрахунок дівчат-курсантів ВІКНУ ім. Тараса Шевченка.

Читати далі

ГПУ не має повноважень щодо перевірки законності надання громадянства України

Перевірка законності надання громадянства будь-якому громадянину України є виключною компетенцією Державної міграційної служби України та комісії‬ з питань громадянства ‪при АП, що розглядає ці питання.

Читати далі

“Эта власть не справляєццо”, бо в кремлі та на луб’янці сидять люди честі

«Патріоти» України – Тягнибоки, Грішини, Тимошенки, Стерненки, Гриценки – навіть не розглядають інших мотивів злочинів (вбивство Сармата та замах на Гандзюк). І закрадається дивна думка, що все дійство, починаючи від самих подій, послідуючої інформатаки з однаковими меседжами, закінчуючи закликами до “лєворуції”, було чітко сплановано, ролі розписано, методички вчасно підготовлені та розіслані.

Читати далі

О солдатских книгах

Повести и романы, написанные простыми украинскими солдатами, стоят на книжной полке Президента Украины. Кто бы раньше мог подумать, что первое лицо государства будет читать наши оповідання, которые идут вразрез со всеми литературными правилами и законами? Зачем ему это? Где он, а где мы? Но он читает. Находит время и почему-то берет в руки написанную «на коленке» книгу о войне…

Читати далі

Рада попрацювала

Якось не замислювався на цю тему, але побачив в кількох статтях перелік законів, прийнятих попередньою сесію Верховної Ради, і зрозумів, що це таки перемога. Бажаю парламентарям не сповільнювати темп.

Читати далі

Оприлюднено для громадського обговорення Порядок формування Переліку іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються

Упродовж місяця з дня оприлюднення відповідного проекту регуляторного акта на офіційному сайті Національної ради громадськість зможе надсилати до регулятора свої пропозиції та зауваження стосовно його змісту.

Читати далі

5 серпня у Києві вшанують жертв «Великого терору»

«Великий терор» – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства.

Читати далі

У Києві оголосили переможців творчого конкурсу «Відзнака імені Сергія Ніґояна» (фото)

Переможцями творчого конкурсу «Відзнака імені Сергія Ніґояна» стали молодий митець Георгій Потопальський та формація «SVITER art-group». Саме вони отримали 25 000 грн на реалізацію мистецької інсталяції.

Читати далі

Олександр Турчинов відвідав два підприємства-виробники вертольотів «Чезара» і «Вібстон Аеро» на Київщині (фото, відео)

«Небо у нас відповідає найкращим європейським стандартам без жодних інвестицій, і йому не потрібен ямковий ремонт, на якому можна вкрасти гроші. І тому легкі вертольоти можуть користуватися попитом на внутрішньому ринку, причому, ціна, яку пропонують українські виробники, на порядок нижча закордонних аналогів. Вже сьогодні ці вертольоти «по кишені» середньому підприємству», – резюмував Секретар РНБОУ.

Читати далі

СБУ припинила діяльність одинадцятьох антиукраїнських адміністраторів у соцмережах (відео)

Модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережах «Вконтакте» та «Одноклассники» матеріали із закликами до зміни меж території України та з підтримкою терористичних організацій «Л/ДНР». За антиукраїнську діяльність зловмисники отримували грошову винагороду від російських кураторів.

Читати далі

Cкасовано виправдувальний вирок стосовно колишнього головбуха ДП «Зал офіційних делегацій»

Підприємством надавались послуги за готівковий розрахунок особам державної влади, іншим юридичним особам без укладання відповідних договорів або за заниженою вартістю, що призвело до спричинення збитків на суму майже 8 млн грн.

Читати далі

Юрій Луценко зустрівся із керівниками громадських організацій Євромайдану

Учасники зустрічі обговорили реорганізацію Генпрокуратури, зокрема Департаменту спецрозслідувань, очолюваного С. Горбатюком. Генпрокурор вчергове наголосив присутнім, що жодна посада слідчого чи прокурора не була скорочена. А сам Горбатюк продовжить розслідування усіх справ Майдану тепер вже на посаді начальника управління спеціальних розслідувань.

Читати далі

Верховний суд підтвердив рішення попередніх інстанцій про відмову в задоволенні позову Олександра Януковича до НБУ

Верховний Суд України підтвердив висновки судів попередніх інстанцій відносно безпідставності позовних вимог Олександра Януковича як єдиного акціонера ПАТ “Всеукраїнський банк розвитку” до НБУ про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд грн.

Читати далі