Поліція викрила ОЗГ постачальників і продавців нелегальної зброї в Україну (фото)

Правоохоронці спільно з СБУ документували діяльність членів групи упродовж цього року. Проведено кілька десятків обшуків на території семи областей України. Зокрема, зловмисники модернізували і розповсюджували стрілецьку зброю, боєприпаси і вибухівку через Інтернет, використовуючи різні сервіси експрес-доставки.

Читати далі

Літак ДСНС України транспортував постраждалу Катерину Гандзюк з Херсону до однієї зі столичних лікарень (фото, відео)

1 серпня, близько п’ятої вечора, літак ДСНС приземлився на столичному аеродромі із постраждалою Катериною Гадзюк з Херсона. На жінку вже чекала карета швидкої. Надалі здоров’ям Катерини опікуватимуться столичні лікарі.

Читати далі

У районі проведення ООС завершено дводенні антитерористичні навчання (фото)

За вказівкою Штабу ООС, в умовах, максимально наближених до реальних, силовики відпрацювали алгоритм спільних дій із запобігання можливим диверсійним та терористичним загрозам на різних об’єктах Лисичанська, удосконалили навички з виявлення, нейтралізації та знешкодження умовних терористів.

Читати далі

Розвивається Україна, міцнішає армія

Я вірю, що через 10 років ми будемо європейською державою з відповідним рівнем життя. Але нам треба не стояти на місці, а працювати. Не дивитись, як хтось обіцяє новий курс і нову конституцію, а у нас уже є свій курс! Ми показали його в 2014 році і продовжуємо тернисто, але йти ним. Незважаючи на роботу недругів і сусідніх агресорів.

Читати далі

Степан Полторак розпочав свою робочу поїздку до підрозділів ЗС України Західного регіону

Було розглянуто можливість розташування 128-ї гірсько-піхотної бригади у м. Берегово та м. Мукачево. У рамках робочої поїздки відбулася нарада під час якої було обговорено хід будівництва об’єктів інфраструктури для підрозділів ЗС України та житла для військовослужбовців.

Читати далі

Миротворча місія для Донбасу: прогноз

Стаття військового експерта Геннадія Карпюка для незалежного онлайн-видання «Рубрика» щодо перспектив та варіантів миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читати далі

2 серпня відбудеться брифінг щодо завершення досудового розслідування у резонансному кримінальному провадженні

У четвер 2 серпня 2018 року о 13:00 відбудеться спільний брифінг керівництва СБУ та ГПУ щодо завершення досудового розслідування у резонансному кримінальному провадженні. Учасники брифінгу – Генеральний прокурор Юрій Луценко, перший заступник Голови СБУ Віталій Маліков, директор КНДІСЕ Олександр Рувін. Захід відбудеться на полігоні ЦСО «Альфа» (стрільбище «Конча-Заспа», Обухівська траса, П’ятихатки).

Читати далі

Українські військові отримали два модернізовані винищувачі МіГ-29МУ1 (відео)

Винищувач МіГ-29, як і Су-27, є основним бойовим літаком Повітряних Сил України. Модернізований до рівня МіГ-29МУ1 літак зокрема отримав більш потужну радіолокаційну станцію, а також інтегровану в бортовий радіонавігаційний комплекс систему супутникової навігації.

Читати далі

Міноборони розриває договори з компаніями, які не виконують свої зобов’язання під час будівництва 184 гуртожитків

Міноборони вкотре наголосило, що дії будівельних компаній щодо невиконання взятих на себе зобов’язань розцінює, як такі, що грають на руку російському агресору, а саме призводять до зривів строків завершення та передачі об’єктів в експлуатацію військовим підрозділам ЗСУ.

Читати далі

41 тис грн штрафу та позбавлення права керування усіма видами транспорту на 10 років – за водіння авто у нетверезому стані

Чоловік вже неодноразово притягався до адміністративної відповідальності за аналогічні правопорушення. А наприкінці травня цього року у Дніпрі на пр. Слобожанський за кермування авто у стані алкогольного сп’яніння його знову зупинила патрульна поліція. Тоді порушник відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, чим порушив й п.2.5 ПДР України.

Читати далі

Горбатюк позивається до Луценка щодо перевірки Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправними дії Генпрокурора Юрія Луценка щодо затвердження пункту 4.2 плану першочергових заходів ГПУ на ІІ квартал 2018 року, що став підставою для видання Наказу «Про перевірку стану організації роботи у Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ». Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати відповідний Наказ генпрокурора.

Читати далі

СБУ викрила на хабарах старшого державного інспектора митного поста «Київ-Аеропорт»

Посадовець систематично вимагала гроші від пасажирів міжнародних авіарейсів за безперешкодне переміщення товарів через митний кордон України. Оперативники спецслужби задокументували три факти отримання зловмисницею неправомірної вигоди на суму 2,2 тисячі доларів США.

Читати далі

У Харкові СБУ затримала колишнього «оплотівця», одного з організаторів зіткнень у міській раді

У минулому чоловік входив до складу злочинної організації “Оплот”. Наразі зловмисник є активним членом організованого угруповання, яке діє «під прикриттям» низки місцевих охоронних структур, і бере участь у провокаціях, рейдерстві та інших діях, спрямованих на дестабілізацію ситуації на території регіону.

Читати далі

Глава держави підписав Закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти»

Законом також створюється Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти (далі – Реєстр) – електронна база даних, що міститиме відомості про осіб, зниклих безвісти, інформацію про невпізнані останки, а також про наявність чи відсутність рішення суду про визнання розшукуваних осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими.

Читати далі

З 1 серпня обрахунок та оприлюднення офіційного курсу гривні до долара США по-новому

На головній сторінці сайту НБУ у таблиці “Показники валютного ринку” з’явився новий показник довідкового значення курсу гривні до долара США на 12:00, значення якого буде оновлюватись щодня до 12:30. Оновлений офіційний курс гривні до долара США буде публікуватись на 2 години раніше – до 16:00, а до 18:00 з’являтиметься офіційний курс гривні до євро та до інших іноземних валют та банківських металів.

Читати далі

Психопат, помішаний на просуванні своєї збоченої волі

Лукаві ті політики, які заявляють про плани “домовитися” з Путіним, бо він недоговороздатниий, не збирається виконувати жодні обіцянки і не заспокоїться поки не знищить державу Україна. Бо така його природа, це все одно що намагатися “договоритися” з крокодилом.

Читати далі