Прес-конференція «Іловайськ 2014: уроки та висновки» (фото, відео)

Противник, оцінивши загрозу знищення своїх формувань, 24-25 серпня з різних напрямків ввів на територію України до восьми регулярних батальйонних тактичних груп загальною чисельністю понад 4 тисячі осіб, здійснивши акт агресії та порушуючи норми права війни. Зазначене різко змінило співвідношення сил і засобів на його користь.

Читати далі

Лех Валенса виступив із заявою щодо справи українського кінорежисера Олега Сенцова

«Я глибоко переконаний, що через свої дії Олег Сенцов представляє всі ідеали, які мотивували мене під час моєї мирної боротьби за майбутнє світу. Віра в демократію, в мирні методи, відмова від ненависті, ствердження солідарності між народами і самопожертва самого себе на користь інших людей, які невинно страждають: це все високо похвальні якості, гідні найвищого визнання вільного світу», – наголошує в своїй заяві лауреат Нобелівської премії миру.

Читати далі

Петро Порошенко взяв участь у нараді керівників закордонних дипломатичних установ України (фото, відео)

«Сьогодні ми підійшли достатньо підготовленими і юридично захищеними до наступного кроку – припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ, який з вини Москви вже давно став анахронізмом», – сказав Президент під час наради з українськими послами. Він повідомив, що уже найближчим часом очікує від МЗС України необхідний пакет документів для початку реалізації цього процесу.

Читати далі

У Покровську на Донеччині відкрили пам’ятник автору легендарного “Щедрика” Миколі Леонтовичу

Для гостей заходу співав дитячий хор “Щедрик” (м. Київ), лауреат міжнародних конкурсів у США, Канаді, Польщі та Італії.

Читати далі

Україна подала апеляції до СОТ по двох спорах

Зокрема, Україною було доведено, що Росією неправомірно не визнаються сертифікати, видані українським виробникам залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання в інших країнах Митного союзу, якщо такі товари не виробляються в Митному союзі.

Читати далі

Жнива-2018: Розпочалося збирання соняшнику – зібрано першу 91 тисячу тонн

Найвища урожайність зернових та зернобобових культур у Хмельницькій (52,5 ц/га), Вінницькій (48,0 ц/га), Львівській (47,8 ц/га), Івано-Франківській (47,7 ц/га) та Тернопільській (47,3 ц/га) областях.

Читати далі

За півроку Україна збільшила експорт яєць на 43%

Найбільшим покупцем у січні-липні 2018 року стали Об’єднані Арабські Емірати – 303 млн шт. на $15,6 млн. Також у трійці лідерів Ірак (135 млн шт. на $7,3 млн) та Катар (70 млн шт. на $3,8 млн).

Читати далі

31 серпня Україна вимикає аналогову технологію передачі телесигналу

Нацрада внесла пропозиції до Кабміну про необхідність збереження аналогового мовлення на територіях із особливим режимом мовлення, на прикордонних, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора, для суспільного мовника (НСТУ) та місцевих компаній, які не мають цифрових ліцензій. Уряд врахував пропозицію та 18 липня вніс зміни до своєї постанови.

Читати далі

З початку року поліцейські в ході ООС припинили на блокпостах Донеччини майже 2000 правопорушень (фото)

Завдяки ретельному контролю 80 разів поліцейські вилучали у громадян зброю та вибухонебезпечні предмети. Припинено більше 150 фактів перевезення наркотиків. Від початку року правоохоронці виявили 834 особи, причетні до незаконних збройних формувань.

Читати далі

Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» скористається так званий «міністр ДНР»

В результаті спецоперації контррозвідки Служби безпеки України з тимчасово окупованої території Донецької області виведено колишнього «міністра культури та туризму» терористичної організації «ДНР» Юрія Лекстутеса.

Читати далі

Державі повернуто із незаконної власності комплекс комбінату хлібопродуктів в Одесі

Рішенням суду визнано незаконними дії нотаріуса, яка зареєструвала за ПАТ право власності на єдиний майновий комплекс комбінату хлібопродуктів в Одесі. Нотаріальні дії вчинено з порушенням повноважень, а саме за відсутності рішення власника – держави в особі Кабміну України про зміну правового статусу майна.

Читати далі

А что там у ПАПы? Офшоры Тимошенко

По словам экс-заместителя Генпрокурора Николая Обихода, на тайных счетах Юлии Тимошенко в мировых банках лежит, по меньшей мере, миллиард долларов. У нее нет квартиры, у нее нет земли, у нее нет дачи, у нее нет автомобиля. Леди-бомж с огнедышащей неутолимой жаждой власти и непонятными средствами на финансирование политической деятельности. Когда уже найдется тот ветеринар, который разомкнет эту хватку бультерьера на ножке президентского кресла?

Читати далі

Припинена діяльність злочинної групи, яка організувала нелегальний канал міжнародного телефонного зв’язку (фото)

Група осіб за допомогою спеціального телекомунікаційного обладнання видавала міжнародні розмови за місцеві. Сума збитків встановлюється, за попередньою інформацією вона може сягати сотні тисяч гривень.

Читати далі

Новости дня. 27 августа 2018 года

Секретарь РНБО Александр Турчинов сообщил, что финансирование сектора национальной безопасности и обороны в 2019 году составит около 200 миллиардов гривен, что на 35 миллиардов больше, чем в текущем году

Читати далі

В Україні вдосконалено порядок вивезення дітей за кордон

Сьогодні, 28 серпня 2018 року, набрав чинності Закон України № 2475-VIII «Про внесення змін до деяких актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання», який було прийнято Верховною Радою України 03 липня 2018 року.

Читати далі

В Україні запустили сервіс на основі відкритих даних про першу реєстрацію авто (фото, інфографіка)

На основі відкритих даних Єдиного державного реєстру МВС стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників створено онлайн сервіс про першу реєстрацію авто, що надає змогу кожному громадянину самостійно отримати інформацію про автомобільний ринок у кілька кліків.

Читати далі