З Днем народження, дорогий Володимире Олександровичу!

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Дорогий Володимире Олександровичу. Вітаю тебе з Днем народження. Тобі 43 роки, ти не лох якийсь, і поки що маєш доволі високий рейтинг. Останнє, щоправда, не твоя заслуга, а результат спільної роботи всієї машини російської пропаганди та медіа-ресурсів Коломойського, Пінчука та Медведчука, що злилися в природному екстазі ненависті до… ну, ти в курсі.

Дорогий Володимире Олександровичу. Я називаю тебе так не з метою поглузувати, а цілком щиро. Ти насправді дуже для всіх нас дорогий. Такого дорогого для бюджету нашої країни президента ми ще не мали. В країні економити можуть на чому завгодно – навіть на вакцинах від КОВІД. Але тільки не на президентові Зеленському. Більшість громадян такий стан речей влаштовує – доводиться з цим жити.

Дорогий Володимире Олександровичу. Через майже 2 роки твого президентства я мушу визнати, в тобі є певний позитив. І це не перемир’я на фронті, під час якого продовжують гинути наші хлопці, і яке насправді заслуга не твоя, а економічної ситуації в Росії, що склалася через санкції Заходу, які впроваджені та досі діють завдяки твоєму попереднику… ну, ти в курсі.

І не через «Велике будівництво», яке насправді варто назвати великим доБудівництвом за президентом (ну, ти в курсі), яке уже тріщить по швах, і про крадіжки на якому вже захоплено розповідають телеграм-канали осіб з твого оточення з метою повалити інших осіб з твого оточення.

Ти, Володимире Олександровичу, перший президент, який повністю виправдав мої на тебе сподівання. Всі.

Ще до твого обрання я казав, що ти не політик, і що політиком ти ніколи не стенеш. Бо можна вивезти людину з телешоу-дебілізатора – не можна телешоу-дебілізатор вивезти з людини. Я писав, що ти ніколи не станеш ефективним керівником, бо не може країною з усією її економікою, безпекою та правосуддям керувати особа, яка ніколи не керувала ані виробництвом, ані районом. Я писав, що сподівання «він призначить розумних заступників» – нісенітниця. Бо це Україна, тут усе персоніфіковане. Тут ідеал керівника – не примарна рада директорів, а батько-отаман – суворий, але справедливий.

Можна 150 раз міняти закони – не можна швидко змінити світосприйняття українців. Охайні хлопчики й дівчатка, які виросли у великих містах, бачили життя з вікна офісу, а про енергетику і промисловість знають з графіків і колонок цифр, уявлення не мають про те, як живуть пересічні люди. Потрібні керівники-супербізони, які знають систему досконально і пройшли всі щаблі від слюсаря до керівника заводу і міністра. Але такі люди не підуть працювати з колишнім шоуменом. Ми побачили це як раз цього року, коли ніхто не схотів працювати міністром палива і енергетики. Такого в історії України ще не було. Це – твоя заслуга, Володимире Олександровичу.

Я писав, що корупція за тебе не впаде, вона розквітне, бо коли керівник некомпетентний, в підлеглих починаються золоті часи. Ми це бачимо – Єрмак, Тищенко, Корявченков, Татаров. Повна деградація СБУ летьохи Баканова. Дубінський під санкціями США.

Я писав, що за тебе, Володимире Олександровичу, впаде виробництво, буде зруйнована співпраця з МВФ, що хвиля твого популізму тебе ж і накриє – і це вже починається у вигляді тарифних майданів. Цей рік для тебе буде дуже неприємним. Ти втратиш свій рейтинг і більше його не повернеш.

Що тобі побажати? Та нічого бажати не буду. Важко бажати щось людині, яка сама себе загнала у пастку. Ще коли тебе обрали президентом, я писав, ти не будеш керувати Україною. Ніколи. Твоя робота – знімати відосики і грати президента-хорошого хлопця. Країною керувати будуть за тебе такі люди як Богдан, Разумков, Єрмак, Смірнов, Татаров… Але є нюанси. Країною по факту керують вони, а підписи кругом стоять твої. Тож і відповідати за все підписане, Володимире Олександровичу, доведеться тобі. Доведеться-доведеться. Не сумнівайся.

А поки що святкуй день народження. Допоки чума там десь за вікнами, бенкетуй. Годинник клацає.


Андрій Смолій

«43 за паспортом, 30 в душі»

Саме так Зеленський привітав сам себе в черговому спортзалі. Добре, що не на біговій доріжці та з обіцянками про тарифи.

Але менше з тим.

Хотілося б почути, що було зроблено в 43 роки, і як це пов’язано з українськими реаліями та питаннями.

Решту коментувати не буду. Як кажуть: судити треба по справах, народ і розсудить.


З Днем народження, Володимире Олександровичу!

Ви працювали вже більше двох тижнів, тому, думаю, сильно втомились.

А що може бути краще за відпочинок у мальовничому місті Ростов?

Забронював вам готель на першу пору, далі вже самі облаштуєтесь, розберетесь.

Один важливий момент: курити айкоси заборонено, тому спеціально взяв з балконом.

Пензлюй. Те.


Гіфка від геніального Fill Feaouill