До кого ми в опозиції?

Шанувальники ЗЕ з якогось лиха вирішили, що “За Україну” і “За Зеленського” – це слова-синоніми. А це далеко не так. Україна була до Зеленського і буде після нього. Батьківщина – не дупа президента.

Читати далі

Крымский план

Полноценный план освобождения временно оккупированной территории полуострова Крым будет обсуждаться тогда, когда ВСУ встанут на административной границе с полуостровом и будут иметь представление о своих и вражеских ресурсах. То есть после освобождения Юга.

Читати далі

До такого навіть Табачник не додумався

Анонсовані міністром освіти Шкарлетом правила вступу до вишів, які роблять необов’язковим складання тесту з історії України, роблять нашу державу слабшою. Ми у війні проти ідеї про «адіннарод», втілювачі якої хочуть знищити нас. Знання минулого у такому протистоянні таке ж важливе, як володіння зброєю.

Читати далі

Уряд рятує РПЦ в Україні

Уряд подав проєкт закону ніби про заборону УПЦ МП, написаний разюче неохайно, без розуміння тематики свободи совісті та релігійних організацій. Він юридично вразливий та шкідливий для Української держави. І головне, просто омріяний для інтересів РПЦ в Україні!

Читати далі

Мантра про Гаагу

Після Боснії я скептично ставлюся до дуже багатьох речей. До миротворців, які здавали людей на вбивство і насміхалися з тих, кого приїхали захищати. І до гучних заяв. І до Гааги. Я вірю в справедливість, яку вершать наші Сили оборони. І тільки так.

Читати далі

Санкції на часі 21.01.2023

Україна отримала все, що не побоялися дати прямо зараз. А інше – предмет посилення роботи, насамперед, з німецькими політиками і суспільством, де ще жевріє замішаний на міфах і приємних довоєнних звичках страх «ескалації». Він відходить, але його вигнання потребує додаткових зусиль.

Читати далі