Силовики – игра на выживание

Высшее руководство силового блока России резко активизировалось после затяжных новогодних выходных. Получился настоящий винегрет: крупное кадровое решение на уровне Генштаба, программное выступление Патрушева и переполох вокруг исчезновения директора СВР.

Читати далі

Новости из США. 9-10 января 2023 года

• В офисе Байдена обнаружены 10 секретных документов 2009-2017 гг. • Палата Представителей приняла регламент с изменениями, которых требовали ультраправые • Две статьи Пола Кругмана в Нью-Йорк Таймс

Читати далі

Україна стала моноетнічною державою, у мовному питанні утвердився консенсус

За п’ять останніх років, надто ж за десять останніх місяців мовна ситуація в Україні зазнала кардинальних змін на краще – в бік поширення використання державної мови.

Читати далі

Універсальне правило культури

Скільки офіційних визначень слова “культура” ви знаєте? Угу, так і думав, а на 2016 рік їх було більше трьохсот. І саме тому, коли ви починаєте розповідати про культуру, ви ходите по офігєнно тонкому льоду.

Читати далі

Окупанти знищили унікальні вітражі в університеті Шевченка (фото)

Під час ракетного обстрілу перед Новим роком вибухова хвиля пошкодила комплекс “Інституту біології та медицини” і вибила унікальні вітражі 1986 року авторства Лариси Міщенко. Всі небайдужі можуть підтримати заклад у цей складний час.

Читати далі

Российский флот практически недееспособен

Крылатые ракеты “Калибр” сделали российский флот безоружным. Звучит парадоксально, не так ли? Как это ракета может стать элементом обезоруживания флота, когда как раз она и должна его усиливать? Может.

Читати далі

Рекордний пакет допомоги від США. Частина перша – БМП і САУ

Новий пакет допомоги від США на 3,073 млрд доларів рекордний не лише за вартістю, а й за специфікацією. Тому в рамках статті пакет доведеться «їсти» як слона – частинами. Бо в ньому і ППО, і засоби доставки, і арта, і важка техніка.

Читати далі

Споживча інфляція у 2022 – +26.6%

Несподівано небагато. Менше від очікуваних 30%+. Чи не чекати у 2023 інфляції, вищої за очікувані НБУ 20.8%? Думаю, що краще чекати та закладатися на інфляцію десь на рівні минулого року. Другий рік буде не менш складним.

Читати далі

10 хороших новин 10.01.2023

Вірменія відмовилася від спільного з рф навчання у рамках ОДКБ. Створення совка провалюється навіть у міні-форматі. Тільки ботоксна дєдушка поки не може цього усвідомити, бо не вміє користуватися інтернетом.

Читати далі

Санкції на часі. 11.01.2023

У руїнах Соледара і Бахмута орди виглядають зовсім інакше, ніж із зручних кабінетів. І свідоцтва російських злочинів у звільнених Бучі, Ізюмі і Херсоні надто добре демонструють, чому орда має бути зупинена.

Читати далі