Талібан заявив, що контролює усю територію Афганістану

Перехідний уряд Афганістану очолить колишній глава МВС Алі Ахмад Джалалі

Бойовики Руху “Талібан” заявили, що контролюють 100% території Афганістану. Перехідний уряд Афганістану очолить колишній глава МВС Алі Ахмад Джалалі. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Arabiya.

“Перехідний уряд очолить колишній глава МВС Афганістану Алі Ахмад Джалалі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні це підтвердили три дипломатичних джерела.

80-річний Алі Ахмад Джалалі народився у Кабулі. Починаючи з січня 2003 року по вересень 2005-го він очолював міністерство внутрішніх справ Афганістану. Був послом Афганістану в Німеччині.

Раніше виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Афганістану Абдул Саттар Мірзаквал заявив, що місто Кабул не зазнає нападу і відбудеться мирна передача влади перехідному уряду.

Як повідомлялося, США вже розпочали оперативну евакуацію дипломатичного персоналу та громадян із Кабула повітряним шляхом. Спостерігається також масовий виїзд жителів Кабула з міста.

Джерело

 

У Афганістані формують перехідний уряд на чолі з талібами

Виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде “мирний перехід влади” до перехідного уряду. Про це інформує Мілітарний.

Переговірники «Талібану» прямують до президентського палацу в Кабулі, щоб підготуватися до “передачі” влади, повідомляє Інформаційне агентство Associated Press.

Як повідомляє міністерство внутрішніх справ Афганістану у неділю, 15 серпня, бойовики руху «Талібан» розпочали наступ на Кабул з усіх боків.

Керівництво ісламістської організації наказало бойовикам утриматися від насильства у Кабулі, дозволити безпечний вихід усім, хто бажатиме залишити місто, та закликав жінок слідувати у захищені ділянки, заявив представник «Талібану» на переговорах про врегулювання у Афганістані, які зараз проходять у столиці Катару Досі.

На фоні цих подій у столиці Афганістану триває оперативна евакуація, мета якої – вивезти повітрям усіх співробітників посольства США до ранку вівторка, якщо не раніше, повідомляє Укрінформ.

Американське посольство очікує, що евакуація проводитиметься цілодобово.

Раніше повідомлялося, що гелікоптери безперервно перевозять персонал із посольства до аеропорту.

За планом, спочатку має відбутися евакуація персоналу посольства, а потім американських громадян, потім – власників спеціальних імміграційних віз. Також швидко розпускають допоміжний персонал посольства США, набраний із місцевих.

Відтак у посольстві має залишитися лише кілька працівників – так звана опорна, базова команда.

Аеропорт Кабул наразі єдиний шлях з країни після того, як таліби взяли під контроль останній прикордонний перехід у неділю в Торхамі.

Не дивлячись на обіцянки, все більше афганців, які перемістилися до Кабулу та ті, які ще залишаються під владою талібів, стають свідками неспровокованих нападів на мирних жителів та розстрілів полонених солдатів.

Джерело

Автор