СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 29.03.2021

Ісламська Республіка Афганістан

27 березня внаслідок нападу бойовиків руху «Талібан» на КПП служби безпеки Афганістану в провінції Гільменд загинули 10 поліцейських.

Радник з національної безпеки президента Афганістану Х. Мохіб заявив про загрозу громадянської війни у разі передчасного виведення іноземних сил та підкреслив, що силові відомства вживають заходів, щоб запобігти погіршенню ситуації у країні. Мохіб закликав рух «Талібан» припинити насильство і скористатися можливістю для встановлення миру.

27 березня представник президента Туреччини І. Калин та представник США по Афганістану З. Халілзадом обговорили ситуацію в Афганістані, а також підготовку до запланованої в Стамбулі конференції з врегулювання конфлікту.

Республіка Мозамбік

Незважаючи на утримання ісламістськими бойовиками міста Пальма, владі країни вдалося евакуювати майже 180 осіб, які три дні не могли залишити  готель, де ховалися від терористів. Урядові сили вживають заходів для звільнення міста.

Республіка Колумбія

У місті Корінто 43 людини отримали поранення внаслідок вибуху замінованого автомобіля біля будівлі муніципалітету. Більшість з постраждалих – державні службовці. У скоєні теракту звинувачують  ліворадикальне угруповання «Революційні збройні сили Колумбії».

Республіка Індонезія

Два терориста-смертника влаштували вибух біля католицької церкви у місті Макассар на острові Сулавесі. Постраждали 14 осіб.

М’янма

27 березня щонайменше 114 осіб загинули під час розгону протестувальників в містах Мандалай та Баго.

27 березня будівля культурного центру США в місті Янгон була обстріляна з автоматичної зброї. Постраждалих немає.

Джерело

Автор