З Днем української писемності та мови!

«Мова – це фундамент державності, це наша національна зброя. Мова, культура, мистецтво, інформаційний простір для нас – поле боротьби за єдність, за цінності та наше спільне майбутнє у вільній Україні. На жаль, у нашій країні є люди, які систематично воюють з нашою мовою. Впевнений, це те ж саме, що воювати, власне, з Україною. Адже в українському суспільстві розвиток і захист нашої мови не створює проблем. Проблему це питання становить лише для країни-агресора. Вчіть українську, шануйте її та поважайте. Слава Україні!» – Петро Порошенко.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 09.11.2020

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Прокремлевские СМИ: Угрозы, исходящие от выборов».

Читати далі

Верочка. Не в пылесосе дело…

На четвертом этаже Офиса президента в длинном коридоре, застеленном потертой ковровой дорожкой, стоит над открытым пылесосом баба Люба и сердится. Баба Люба одета, как ни странно, в выстиранный синий халат, из кармана выглядывают плоскогубцы, губа закушена, в глазах – злость. Баба Люба: Ну шо ти будєш дєлать, а? Ломаєцца і ломаєцца, шо той Шмигаль на бюджеті. Доводіт мєня вже. П’ять років робив-робив, ну нє бєз нарікань, конєчно же, но хоч було понятно, куди воно всьо двіжеться? А тепер… Верочка: Баба Люба, Вы про пылесос или… или вообще?

Читати далі

«Європейська Солідарність» вимагає негайного оголошення результатів місцевих виборів

«Європейська Солідарність» вимагає від президента Зеленського припинити фальсифікації та забезпечити законність під час підведення результатів виборів. Відповідно до Виборчого кодексу результати виборів мали бути оголошені найпізніше 6 листопада. Але в більшості регіонів досі триває підрахунок. Насправді затягування пояснюється бажанням партії влади та її сателітів «дотягнути» свої провальні результати. Ми маємо всі протоколи з мокрими печатками і оскаржуємо сфальшовані протоколи в судах. Але вже можемо констатувати: влада провалила іспит на спроможність гарантувати основи демократії – чесні вибори.

Читати далі

Час зе-влади порахований

Для них ближче авторитарний підхід совка і русского міра. Коли політична поразка є не тимчасовою зміною політсил при владі, а тотальним знищенням. У їхній уяві ті, хто програв, не мають права на існування. Але вони помилились. При всіх особливостях за своєю суттю українське суспільство європейське і демократичне. Його можна обманути, як це сталось минулого року. Але його не можна приспати чи захопити назавжди. Спроби змінити демократичний режим на диктатуру закінчиться для них Ростовом. Тож зміна влади неминуча.

Читати далі

Сім доказів узурпації влади

Кожен з цих пунктів – серйозне перевищення повноважень, а всі разом – узурпація. На посаді президента непомітно опинився злочинець.

Читати далі

Так здорово жить было

Я застал советский союз на одиннадцать лет. И молоко в треугольных пакетах с синими и алыми полосками, и галстук цвета полосок на молоке, и ту самую колбасу по 2.20, и мороженое, ага, куда ж без него. Я его, понимаешь, помню неплохо, и вижу, как за тридцать почти лет память о союзе превратилась в ложь. Вранье, которое “совки” вливают в уши молодым, скучая на самом деле не за Союзом как таковым, а просто за молодостью. Молодым врут. Врут искренне, самозабвенно, даже в этот момент будучи абсолютно уверенными в том, что говорят.

Читати далі

Петро та Марина Порошенки побували на прем’єрі «Атлантиди» (фото, відео)

Петро та Марина Порошенки побували на прем‘єрі фільму «Атлантида» режисера Валентина Васяновича. Картина, події якої відбуваються на Донбасі після закінчення російської агресії, вже здобула кілька призів на міжнародних фестивалях і номінована від України на премію Американської кіноакадемії «Оскар». «Ця історія – влучне нагадування про те, які перешкоди зараз необхідно долати Україні у союзі з усім світом. Чому герої не їдуть з України? У фільмі є гарна відповідь: щоб залишитися тут і змінювати державу. Хтось розміновує, хтось вирішує екологічні проблеми, але об’єднує цих людей одне – те, що вони не втрачають надії», – зазначає п’ятий Президент.

Читати далі

«Мирний план» петрушки Кравчука та завгоспа Єрмака стає офіційною позицією України

Кравчук дав інтерв’ю московським пропагандистам з ТАСС. Тобто представник країни в ТКГ роздає інтерв’ю ворожим пропагандистам. При цьому цей Петрушка бере на себе відповідальність виступати від імені Верховної Ради та України в цілому. При цьому транслюються і завуальовано приймаються всі тези російської пропаганди, які вона намагалася провести починаючи з 2014-го.

Читати далі