У Польщі відкрилося командування армійського корпусу США

У Польщі відбулося відкриття передового командування 5-го армійського корпусу США. Командування 5-го армійського корпусу США в Польщі буде єдиною структурою такого рівня командування, розгорнутою в Європі. Це збільшить чисельність американських військовослужбовців у Польщі приблизно до 5500 осіб. Присутність передового командування на польській землі є запорукою стримування потенційного агресора.

Читати далі

На Донбасі від початку року загинули 18 цивільних, 85 поранені – ОБСЄ

Про це йдеться у звіті ОБСЄ. «У період із 2 до 15 листопада СММ зафіксувала 469 порушень режиму припинення вогню супроти 238 за попередній двотижневий період», – йдеться у повідомленні. В ОБСЄ зауважили, що пересування цивільних осіб через лінію розмежування і далі залишалось обмеженим. Місія знову констатувала, що єдиними можливими пунктами пропуску для цивільного населення залишалися Станиця Луганська та Новотроїцьке/Оленівка.

Читати далі

Українські миротворці здійснили небезпечну посадку на кратер діючого вулкана (фото)

Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго забезпечили висадку групи вулканологів на кратер діючого вулкана Ньямлагіра. Періодичне ретельне вивчення вулкана з проведенням тестів та аналізів  дозволяє передбачити наступне виверження, а також знизити ймовірні ризики для місцевого населення. Існував значний ризик, адже пласти застиглої вулканічної лави досить крихки й могли провалитися під масою гвинтокрила.

Читати далі

«Європейська Солідарність» впевнено нарощує рейтинг електоральної підтримки (брифінг, відео, інфографіка)

ЄС – єдина політична сила в Україні, яка сьогодні демонструє стабільний ріст. У порівнянні з минулою парламентською кампанією «ЄС» виросла практично на 70%. Натомість «Слуга народу» впала майже на 200% – із 43%, які в них були на парламентських виборах, до 14,5%. Так само біля 5% є падіння в ОПЗЖ, і достатньо стабільно стоїть на місці «Батьківщина», як показують останні вибори», – говорить Вікторія Сюмар. «Ми змоделювали наступний парламент, якби вибори відбулися наступного тижня. У «Слуги народу» було б 114 мандатів, у «Європейської Солідарності» – 108, ОПЗЖ – 97, «За майбутнє» – 66, і «Батьківщина» – 65.

Читати далі

До КСУ надійшло подання 48 народних депутатів України щодо конституційності «карантину вихідного дня»

У поданні стверджується, що запровадженими обмеженнями порушено рівність конституційних прав і свобод громадян, внаслідок заборони працювати одним громадянам, у той час як інші громадяни працюють. На думку авторів подання, оскаржені в поданні заборони є безумовними, а їх фактична реалізація призводить до істотних (більше 50%) втрат доходу (заробітку) у суб’єктів господарювання. Обмеження на здійснення планових заходів госпіталізації, на думку авторів, передбачає вибірковий підхід до надання медичної допомоги всупереч положенням Конституції України.

Читати далі

Cтан здоров’я українського політв’язня, кримського активіста Олега Приходька критично погіршився

Про це заявила Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова. За її словами, нашому співгромадянину, який має хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, сечостатевої системи, а також глибоке стійке двостороннє порушення слуху та зору, керівництво СІЗО №1 Ростова-на-Дону не забезпечує право на отримання належної медичної допомоги, що відповідно до положень Конвенції про захист прав людини і основних свобод такі факти порушення прав прирівнюються до катувань і нелюдського поводження та становлять пряму загрозу життю й здоров’ю Олега Приходька.

Читати далі

НАБУ та «Укроборонпром» спільно протидіятимуть корупції в ОПК

23 листопада 2020 року директор Національного бюро Артем Ситник та в.о. генерального директора «Укроборонпрому» Ігор Фоменко підписали відповідний меморандум, де визначені основні напрямки взаємодії та зобов’язання сторін. Нове керівництво «Укроборонпрому» наразі перебудовує відносини з усіма партнерами. Одним із ключових партнерів для концерну, за словами Ігора Фоменка, є Національне бюро.

Читати далі

23.11.2020. Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Регулярний огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі від Служби зовнішньої розвідки України. В черговому огляді про заходи, що плануються та впроваджуються в Греції, Данії, Латвії, ФРН, Канаді, Грузії, КНР.

Читати далі

Верочка. Нас нелегко напугать, господа министры

Мы все это переживем. Мы забудем вас, как забыли всех предыдущих, мы вытянем, мы выстоим, мы слишком многое отдали, чтобы потерять страну сейчас. Мы, черт побери, шесть лет сопротивляемся крупнейшей армии региона, и какой-то чертов коронавирус нас точно не добьет. Нас не пугает то, что пугает вас, – мы слишком многое отдали и слишком себя уважаем, чтобы спрятаться на больничный, как постоянно это делаете вы. Мы, черт возьми, слишком горды для этого. Гордость, вы еще помните это слово? Нет? Ничего страшного.

Читати далі

Робота над помилками

Закінчуючи тему про “акції під будинком Порошенка”. Середній вік тих, хто був на них становить 20 років. Тобто, коли був Майдан, їм не було ще й 14. І росли вони весь цей час на тлі війни. Ви думаєте, що вони погані? Батьки не так виховували? Більшості молоді в цьому віці взагалі “по цимбалах” думки батьків. Це ми їх втратили (упустили, відпустили, не допомогли). Це наша з вами величезна помилка. Причина в тому, що ми разом із державою були дуже зайняті війною і забули подумати про тих, хто повинен нас змінити. І практично нічого не зробили в цьому напрямку. І це наша спільна біда. Всіх.

Читати далі