Час зе-влади порахований

Ростислав Павленко

Однією з вад зе-влади, яку, на жаль, вони транслюють своїм прихильникам, є глибинне, сутнісне нерозуміння, як працює демократична система. «Нові обличчя», а також старі потвори, яких вони витягають з болота часів регіоналів, бо самі нічого не вміють, вражені совковим, недемократичним, архаїчним розумінням політики.

За демократії відбувається зміна політичних сил / партій при владі. Сьогодні ти при владі, завтра опонент краще доніс свою позицію (чи міфи про тебе) і отримав посади, але тебе не знищено, ти доносиш до людей свою позицію, і от післязавтра ти знов при владі. Так у Європі, куди ми прагнемо. До речі, у більшості пост-комуністичних країн партії, які домоглись незалежності від СРСР, невдовзі програли популістам, бо люди скрізь прагнуть швидких і простих рішень. Але скрізь повернулись, коли люди усвідомили, що їх обдурили… Політика рухається циклами, маятник людських уподобань рухається від краю до краю.

Але не так у мізках зе-влади. Бо для них ближче авторитарний підхід совка і русского міра. Коли політична поразка є не тимчасовою зміною політсил при владі, а тотальним знищенням. У їхній уяві ті, хто програв, не мають права на існування.

Але вони помилились. При всіх особливостях за своєю суттю українське суспільство європейське і демократичне. Його можна обманути, як це сталось минулого року. Але його не можна приспати чи захопити назавжди.

Тому час зе-влади порахований (як і будь-якої влади за демократії). Спроби змінити демократичний режим на диктатуру закінчиться для них Ростовом. Тож зміна влади неминуча. І дивлячись на те, що вони творять з країною, радше швидше, ніж пізніше.

А нам, друзі, своє робити. Переконувати. Роботи вистачить усім.
Уперед до перемоги!

Автор