Україна одночасно з ковідом має ще й чуму

Щоразу, коли українець стикається з реальністю, він з певним здивуванням виявляє прямо протилежний стан тому, про що розповідають з телевізора. З одного боку, щасливий до неможливості Вова, який наїв за час «хвороби» такі щоки, що у телевізор не поміщається. З другого, тисячі людей, які перехворіли на ту саму хворобу, після виходу з лікарняного виглядають так, ніби місяць провисіли на дибі. То кому вірити, своїм відчуттям, досвіду своїх друзів і родичів, чи тому веселому пляцку у відосиках, який сочиться маслом від екстазу?

Читати далі

Завтра важливий суд про Приват

Це апеляція на рішення ОАСК про скасування націоналізації Привату. Того самого рішення, що було прийняте між першим та другим турами виборів Президента. Та сама політична проституція підлеглих судді Вовка, про яку ні у кого немає бути сумнівів. Саме веселе, що апеляція повинна прийняти рішення на користь Привату. Але апеляція завтра буде підозріло викручуватися, щоб не виносити рішення на користь Привату. Тому завтра я буду о 12:00 під Шостим Апеляційним судом на Битві за Приват.

Читати далі

25.11.2020. Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Регулярний огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі від Служби зовнішньої розвідки України. В черговому огляді про заходи, що плануються та впроваджуються в Великобританії, Латвії, Нідерландах, Португалії, ФРН, Канаді, Туркменістані.

Читати далі

Хронічний енурез в очі всій країні

Чому на фоні невиплати заробітних плат медикам та значними проблемами в фінансуванні армії видатки на ДБР зросли з 1,4 млрд до 2,5 млрд – майже у два рази? На кисневі концентратори в лікарні грошей нема, на зарплату бюджетниками грошей нема, навіть на поштові марки Личаківському суду нема. А в цей самий час ДБР купує собі по завищеній ціні нові позашляховики… Але на кожен хронічний енурез є свій памперс. Від вдячних громадян.

Читати далі

Пустий піар Зеленського для тих, хто ніколи не займався бізнесом

Для того, щоб допомогти ФОПам, треба зменшити податкове навантаження, полегшити дозвільну систему, відтермінувати або взагалі відмовитися від РРО. Натомість з неадекватною посмішкою на обличчі Зеленський обіцяє популістичне рішення — роздати по 8 тис. грн усім підприємцям, хто доведе, що постраждав від карантину. Коли половина “ковідного” фонду закатана в асфальт, подібні витрати уряд може реалізувати тільки шляхом вмикання друкарського верстату. Чим це закінчиться, зрозуміло навіть школяру, – галопуючою інфляцією, коли завтра за 8 тисяч можна буде купити менше, ніж сьогодні за 4 000.

Читати далі

Типовий зелений міністр

Міністр інфраструктури Криклій розсварив Україну вже з другою країною підряд. Спершу його не пустили на зустріч з прем’єром Казахстану, бо український міністр (!) надав казахам (!!) фальшивий тест на КОВІД (!!!). Прем’єру Шмигалю довелося офіційно вибачатися перед казахами. Але то були ще квіточки. Криклій нас ще й з Польщею розсварив! Знати треба, Криворізька школа економіки = гопота з 95-го кварталу + шоу “Квартал-95”.

Читати далі

Чемпіони в боротьбі з власною армією

Закупівлі для армії заморожені. Ще не всі, але це тільки старт. Одяг, спорядження, амуніція, ПММ… Армія їм не потрібна. Армію старанно демотивують. Армію вже вирішили годувати за старими схемами. А зараз до цього додадуться перебої з постачанням. Армію старанно переводять в режим «до 14-го року». Бойова, мотивована, навчена, забезпечена Армія України повинна перестати існувати та перетворитися в обмежений контингент нероб, які «навчені не стріляти». Демонтаж і вбивство Збройних Сил до 14-го року зайняли у всіх попередників десятиліття. Ці впораються швидше.

Читати далі

Батоно Сулугуні занепокоєний

Я чекала, коли ж це станеться, відтоді, як тільки цього геніального дестроєра взяли на посаду лише за одним принципом: гнал валну на Пороха? Гадіцца, бєрьом! Не розуміючи при цьому однієї простої речі. Водитися з Саакашвілі — це як запхати лапмпочку в рота. Дуже смішно зі сторони, і треба хірургів, аби витягли. Цікаво, видряпається знову на дах, чи має якісь нові номери в програмі?

Читати далі

Москва проиграла не только Украину – она проиграла все влияние в мировом православии

Синод Кипрской церкви подтвердил право предстоятеля поминать Православную церковь Украины, тем самым поддержав решение архиепископа Кипрского Хризостома по признанию Православной церкви Украины (ПЦУ). Этому предшествовала традиционная частушка “этого не будет!” со стороны РПЦ и ее лоялистов в Украине. Как в рамках общей войны с реальностью, так и в качестве мантры. Предварительно Москва, пользуясь влиянием на Кипре, зарядила четверых местных епископов на бунт в попытке откатать признание со стороны предстоятеля. Судя по новостям с Синода, бунт был вежливо и в духе братской любви подавлен.

Читати далі

«Збережи пам’ять! Збережи правду!»: УІНП випустив ролик до 87-х роковин Голодомору (відео)

Новий ролик Українського інституту національної пам’яті випущений в межах інформаційної кампанії до 87-х роковин Голодомору в Україні “Збережи пам’ять! Збережи правду!” Мета кампанії показати, що збереження пам’яті — це не абстракція, а конкретні дії, які може зробити кожен. Інститут закликає долучитися до акції “Запали Свічку пам’яті”. 28 листопада, після 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам’ять про мільйони замучених голодом українців.

Читати далі

Рахункова палата почала відслідковувати видатки на боротьбу з COVID-19 (інфографіка)

Питання, пов’язані з COVID-19, будуть предметом ретельного вивчення з боку Рахункової палати. Шоб не втрачати час, фахівці палати вже роблять все, щоб ідентифікувати можливі ризики, зокрема й неефективного використання коштів. Тому було систематизовано і візуалізовано інформацію, яка дозволяє кожному у вільному доступі побачити, як щодня витрачаються кошти на боротьбу з пандемією. Вже доступні дані про видатки, починаючи з березня місяця. Дані ґрунтуються на інформації про платіжні трансакції, проведені Державною казначейською службою України, на єдиному казначейському рахунку.

Читати далі

Держборг за 9 місяців збільшився на 347 мільярдів гривень

За оцінкою Рахункової палати, збільшення боргу спричинене здебільшого девальвацією гривні до іноземних валют, в яких номіновано борг. Тільки на обслуговування державного боргу було спрямовано кожну восьму гривню доходів державного бюджету (13%). Низька якість макроекономічного прогнозу призвела, за оцінкою Рахункової палати, до недонадходження 76 млрд грн доходів державного бюджету і водночас зменшення витрат на погашення й обслуговування боргу та деяких видатків на 30 млрд гривень.

Читати далі

Не все котові масниця, Андрію Івановичу (відео)

У львівських садомітів збурення, істерика й навіть паніка через скликання першої сесії міської ради (обраної 25 жовтня) без участі новообраного міського голови (обраний 22 листопада й досі ще не набув повноважень). Садовий явно розгублений, говорить про якісь порушення та грозиться садовими позовами. Його прихильники ще жорсткіші у висловлюваннях. На відміну від них Андрій Іванович знає законодавство, тому й такий розгублений. Бо, насправді, все законно. Й територіальна виборча комісія, як і Львівська міська рада мусили виконати свій обов’язок, не зважаючи на те, хочеться цього Андрію Садовому, чи ні.

Читати далі

Побудка с утренним Орком. 25.11.2020

Доброе утро! Сегодня у нас есть хорошие и плохие новости. Для вашего удобства, я буду помечать. Так что если вы хотите испортить себе настроение, то читайте те, которые помечены словом ПЛОХО. А если вы предпочитаете уйти в мир иллюзий и притвориться, что живёте не в Украине в 2020 году, то читайте только те, которые помечены как ХОРОШИЕ.

Читати далі