Оптимістично про неминучий локдаун

Тут уже не треба ніякого вміння читати між рядками, аби усвідомити, що локдаун буде. Причому скоро. Статистика росту захворюваності та перші обережні (та не зовсім) заяви про то говорять уже красномовно. І тут не треба сварити владу за те, що вони готують якийсь хитрий план. Ніякого плану у них немає. Вони у тому ж шоці від того, що відбувається, як і ми з вами. Добре те, що ми це все уже проходили, то хоч туалетний папір в гастрономах уже ніхто масово не скуповуватиме.

Читати далі

Не мурал страшний, а ми страшні, друзі

Те, що таку агресію викликав зміст – матір з дитиною на руках – для мене свідчить лише про те, що у багатьох людей є психологічні травми (і це не образа, ні в якому разі, це виключно прояв емпатії та добра порада), і з ними б варто попрацювати, бо втрачати таку кількість нейронів через мурал – це не нормально. І така агресія один до одного через нещасний мурал – це ненормально. І називати одне одного рагулями, бидлом і дебілами – теж не ок.

Читати далі

Яким може та має бути український пенсіонер

В мене є одна дискусійна пропозиція. Створити новий еталон “українського самозайнятого пенсіонера”. Людина, в якої є стимул працювати на себе і платити один невеличкий податок, скажімо, 5%, хай навіть з певними обмеженнями по обороту та видам діяльності. І оцей “еталон” пенсіонера широко розпіарити, розтиражувати як образ людини хоча й літньої, але досвідченої, діяльної, відповідальної перед своєю громадою і державою, яка займає шановане та почесне місце у суспільстві, і до того ж має можливість втілити те, на що не вистачило часу та сил до пенсії.

Читати далі

R.I.P. «Укроборонпром»

“Укроборонпром” як юридична особа тишком переписав на себе майно оборонних заводів. Тепер у реальних виробників юридично немає виробничої бази та приміщень – все сконцентровано в руках кого треба, відповідно і робити з ними можна все, що завгодно. Захочуть – банкротом оголосять, майно під арешт піде, і вся оборонка стане. Захочуть – ліквідовувати почнуть, а майно продавати, щоб замість танкового заводу, наприклад, діснейленд хтось збудував. А захочуть – крім Мустафи ще фсбшний менеджмент поставлять контролювати все з одного кабінету, щоб Україна забула про виробництво зброї.

Читати далі

У них всё под контролем, но это не точно

Я вот чет совершенно уверена, что если бы борьбой с эпидемией рулил Порох, а не команда клоунов, пардон, технократов, всё было бы иначе. А пока у нас Степанов, который говорит, что всё под контролем, локдаун выходного дня, для подтверждения целесообразности которого мухлюют с количеством тестов, и города, где периодически исчезают из продажи нужные антибиотики. А концентратор, которого таки нет в больнице, можно выпросить у Литвиновой. Если успеешь.

Читати далі

Очередной Майдан грянет до дефолта или после?

Свои минусы присутствуют в обоих случаях. Если до, то избиратели нынешней властной мразоты не успеют сполна насладиться плодами её “жизнедеятельности”. А это было бы обидно. Хотелось бы, чтобы нажрались до рвоты. А если после, то собирать до кучи то, что останется от украинской экономики, будет очень и очень сложно. Пожалуй, даже сложнее, чем после донецкого кордебалета 2010-14-го годов. Поэтому хороших вариантов развития ситуации нет. Только плохой и очень плохой. Хотя, нет. Ещё хуже может быть в том случае, если Майдан не случится вовсе. Но такой вариант я даже не рассматриваю.

Читати далі

Расшифровка требований МВФ на понятный Офису Президента язык

Впервые в истории я решил изложить требования МВФ в понятном для Зеленского виде. Для чего я провел теоретическую подготовку. Нет, меморандум с МВФ я читал еще давно, подготовка была с другой стороны. Я не поленился посмотреть отрывок из сериала «Слуга Народа», где президент Голобородько встречается с «представителями МВФ». Там «представитель МВФ» прямым текстом Голобородьку говорит, что надо сделать, а за выполнение всех этих условий «представитель МВФ» предлагает нашему президенту откат от транша. И в ОП понять не могут, что МВФ от них хочет. И не могут понять, так а где откат? МВФ не может и не говорит прямо, ну а я могу, кто мне запретит. Итак, поехали.

Читати далі

Доверяйте тем, кто седьмой год держит мирное небо над вами

Армия — это инструмент государства, которым государство выполнят те или иные задачи. Поэтому к самой армии, как к инструменту, претензий не может быть по умолчанию. Не нравятся приказы, которые выполняет армия? Ищите тех, кто их отдает. Или вы думаете, что люди, устроившие коллапс во всем, не устроили его в армии? Сейчас, когда ситуация на фронте очень непонятная обывателю, армия продолжает делиться информацией. И эта информация не всегда нравится почтенной публике. И тогда начинается волна негодования про армию, которая стала не такая. Доверяйте армии. Помогайте армии. Им сейчас очень нужна наша поддержка.

Читати далі

Ми всі – «агенти російського впливу» © ГУР МО України

ГУР назвала реакцію суспільства на треш, який викликаний діяльністю і бездіяльністю нинішньої влади, “заходами по дискредитації вищого державного і військового керівництва України”. Які, звичайно ж, у цьому випадку, організувала росія (що цікаво, коли росія разом з 5 колоною “валила Пороха”, ГУР ніхто не змушував кидати роботу і лізти у політичні ігри). Ось так, дівчатка і хлопчики. Якщо ви незадоволені чинним керівництвом країни і армії та, скажімо, висловлюєте своє невдоволення відкрито або в соціальних мережах, – ви агент російського впливу.

Читати далі

СБУ викрила командира одного з підрозділів Національної гвардії, який продавав дані спецслужбам РФ

Військовослужбовець відсилав агресору дані про міжнародну військову допомогу, яку отримували підрозділи Нацгвардії, діяльність іноземних інструкторів, а також схеми розташування українських режимних об’єктів.

Читати далі

Військові моряки проходять курс планування логістичного забезпечення операцій за стандартами НАТО

Відповідно до плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил наприкінці листопада у ВМС України розпочалися тижневі курси з логістичного планування сумісно з представниками Королівського флоту Великої Британії. Впродовж курсів українські військовослужбовці знайомляться з роботою одного із найдосвідченіших флотів світу і поспілкуватися безпосередньо з іноземними колегами.

Читати далі

ПЛР, антиген, антитіла: чим відрізняються тести на коронавірус | DW Ukrainian

Виявити коронавірус можна за допомогою понад 300 видів тестів. Вони діляться на три великі групи: ПЛР-тести, тести на антиген і тести на антитіла. Але яка між ними різниця? Які найнадійніші? І чому Ілон Маск, здавши чотири тести в один день, усе ще не знав, чи хворий на COVID-19?

Читати далі

NATO Science | High-Altitude balloon-borne radar

NATO has a key role to play in emergency response and disaster relief. When a disaster strikes, getting an overview of the site is key to saving lives and stopping further damage. Until now, the only two options to get the big picture from far above have been aircraft or satellites, both of which are expensive and require infrastructure. But high-altitude balloons equipped with a new kind of radar promise to be cheap, rapid and fuel-saving.

Читати далі