COVID-2019. Статистика станом на 03:00 01 квітня 2020 р.

Дмитро Левінський

А тим часом Штати перейшли відмітку 200 тисяч, 40% яких складає Нью-Йорк. 100 тисяч вчора перейшла Італія, а сьогодні – Іспанія. Німеччині лишилось кілька днів.

1.000.000 по світу буде вже на ранок післязавтра, точнісінько до розрахунків.

Кількість важких випадків та летальність росте навіть соціально-благополучних країнах.

Станом на вчора, 31 березня, середній денний приріст в топ-25 країн по приросту – більше 13%. А приріст біля 10% або більше при загальній кількості випадків до 50000 вважається несприятливим.

З обережністю можна починати радіти за італійців, схоже що свій пік вони таки перейшли. І сподіватися, що в них не станеться черговий аутбрік. Також можна сподіватися, що після відмітки 140 тисяч нові випадки будуть становити до кількох сотень на день, а десь після 150 тисяч – до 100 за добу. За умови, що в епіцентрах карантинні міри не будуть послаблені, звісно.

Засмучує Близький Схід та Південна Америка. Схоже, що деякі країни повторять аваланш Италії та Іспанії, як це сталося у Сполучених Штатах. На фоні Чилі, Еквадору та Бразилії дивно виглядає статистика по деякім їх сусідах та Мексиці. Адже й міжнародний, й внутрішній трафік там не менше, а умови розповсюдження – ледь не кращі.

Автор