Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал» (фото, відео)

 

Петро Порошенко: Ми купили 70 тисяч захисних костюмів для лікарів

 

 

70 тисяч захисних костюмів для медиків придбані і вже передаються у лікарні по всій Україні. Про це лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко повідомив під час екслюзивного інтерв’ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал».

«Медичний напрямок завжди був серед пріоритетів, це була і програма по клініці Охматдит, і будівництво лікарні в Кременчуці,  і оснащення Інституту раку, яке зробили в тому числі і команда Рошену на чолі з керівником Рошену В’ячеславом Москалевським, і я хочу подякувати за ту величезну роботу, яка була зроблена, але сьогодні ми маємо працювати як де-факто швидка допомога», – зазначив Порошенко.

«Тоді, коли МОЗ нічого не робило, я хочу нагадати, що за останній місяць в Україні змінилося три міністра охорони здоров’я. І це яскраво демонструє, яка кадрова чехарда, безсистемність, надзвичайно коротка лава запасних, яка перетворюється вже з лави в табуретку. І в цих умовах, звичайно, підготовка до епідемії була провалена. Можна просто продемонструвати, яким чином це робила наша команда – і Рошена, і Фонду. Були закуплені, законтрактовані спочатку захисні костюми. Спочатку це було 10 тис, вже через два дні – 20, потім прийняли рішення збільшити до 30. Захисні костюми для лікарів. На сьогодні законтрактована цифра 70 тисяч костюмів», – повідомив Порошенко.

«Я хочу наголосити, що у нас на відміну від багатьох урядовців, які не знають кількість тих, хто зараз є, інфекціоністи, вірусологи, епідеміологи – складає приблизно 3 тисячі людей. В середньому з  медичним персоналом це не більше 50- ти. І для них ми беремо 70 тисяч костюмів, для того, щоб закрити хоча б перші 2-3 тижні роботи, щоб люди відчували себе захищеними», – пояснив Порошенко.

«Антивірусні окуляри, які не запотівають, також завозяться з Китайської Республіки. Там неймовірна черга, там все розкуплено лідируючими країнами світу- німцями, французами, італійцями. І дуже добре, що нам вдалося законтрактувати. Законтрактовано  800 тисяч масок, законтрактовані рентгенівські апарати, бо ми намагалися купити все, що було на ринку, ми викупили апарати ШВЛ. Апарат вентиляції легенів рятує життя того, хто знаходиться в критичній ситуації, а рентгенівські – це діагностика, можна надзвичайно швидко за відсутності тестів поставити діагноз і робити це. Я не буду входити в деталі. Зараз ми шукаємо лікарські субстанції, для того, щоб було чим лікувати», – зазначив Порошенко.

Він повідомив, що ця допомога розподіляється виключно через систему лікарень із залученням органів місцевого самоврядування.

«Виключно на лікарні, де будуть концентровано приймати хворих на коронавірус, інфекційні лікарні, бо там в першу чергу потрібно захистити лікарів і середній медперсонал. В іншому випадку лікаря не відпустять з дому, бо він повернеться і позаражає всіх – дітей, людей похилого віку. Це перший пріоритет, бо залишити людей без медичної допомоги просто неможливо», – наголосив Порошенко.

«Ми викупили і розподілили все, починаючи від пульсоксиметрів і закінчуючи моніторами для того, щоб перевіряти рівень кисню в крові. Лікарі мають бути озброєні цим. Ви не уявляєте собі, наскільки зараз важко організувати транспортування з Китаю всіх цих вантажів літаками, бо обмежений повітряний простір. Хочу подякувати нашим азербайджанським партнерам, які вивезли першу партію, яка має приходити післязавтра. Хочу подякувати, до речі, і тим представникам влади, уряду і Офісу президента, які на урядовий літак взяли наші вантажі, і там – де є за що. Це було надзвичайно важко, але нам допомогли доставити захисні костюми, маски, вони також мають бути сьогодні розмитнені», – повідомив Порошенко.

«Ми робимо максимум важливого для того, щоб був  «зелений коридор» через митницю. Ми поцікавилися, чому так довго, прискорити  для того, щоб підписання закону, який ми прийняли вчора – і він також має бути підписаний негайно для того, щоб прискорити надходження в лікарні. До кожної районної лікарні, до лікарень Вінницької, Черкаської областей. В першу чергу там, де зараз епіцентр – Чернівецьку, Тернопільську області. Ми маємо забезпечити, щоб  там, де більша кількість хворих, в першу чергу туди має надійти. Ця програма діє і працює по всій Україні», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Відсутність співпраці з МВФ означає дефолт, а дефолт означає наступ Росії

 

 

Треба чесно сказати людям – дефолт, до якого Україну штовхають деякі політики та олігархи – це відсутність зарплат, пенсій і наступ Росії. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв’ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал».

«У нас стоїть питання не просто розвитку, а виживання країни. Хочу наголосити, що кошти, які будуть залучені, йдуть на покриття дефіциту бюджету – вони йдуть на виплату пенсій, бо Пенсійний фонд має дефіцит. Пенсії немає чим виплачувати. Треба чесно розмовляти з власним народом. Фонди боротьби з безробіттям не покриватимуть виплат по безробіттю людей, яких зараз примусово звільняють з роботи у зв’язку із зупинкою підприємств, у зв’язку з карантином. Люди похилого віку, самозайняті, ФОПи, які працювали в ресторанах, на ринках, – зараз все це закрито. Люди залишилися без коштів для існування, і залишилося в них на два тижні, на місяць грошей», – зазначив Петро Порошенко.

«Подивіться, яка коаліція склалася проти прийняття цього закону – це є ОПЗЖ з Медведчуком, група Коломойського, Тимошенко з «Батьківщиною». Яку таку нелюбов до України в собі знайшли – до українського народу, до пенсіонерів, до всіх, що поставили інтереси олігарха Коломойського вище за інтереси України?», – наголосив Порошенко.

«Я хочу наголосити, що Зеленський залишився перед дуже непростим вибором: обрати або Україну, або Коломойського. На щастя, зараз вибір був зроблений на користь України. Як буде далі – я не знаю. Бо замість того, аби прийняти закон про банки в цілому, він був прийнятий в першому читанні. В які ігри ми намагаємося грати? Щоб зараз накидали поправок, затягнули і зруйнували таким чином напрямок співпраці з міжнародними фінансовими організаціями», – застерігає Порошенко.

«Тому вибір простий: або депутати працюють на Росію, бо відсутність МВФ означає дефолт країни. А дефолт означає російський наступ. Або ми працюємо над порятунком держави, бо сьогодні мова йде не про розвиток, а про порятунок держави. І тут треба чесно говорити з народом. І тому ніхто навіть сумніву не мав, що «Європейська Солідарність» буде лідером цього процесу», – наголосив лідер партії.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ультиматум «Європейської Солідарності» вберіг від дерибану 11 мільйонів гектарів державних земель

 

 

Заборона продажу 11 мільйонів гектарів державної землі була ультиматумом владі, який фракція «Європейська Солідарність» оголосила напередодні голосування. Про це нагадав під час ексклюзивного інтерв’ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал» лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко.

«Ще тоді, коли чинна влада і не думала про участь в політиці, принциповою позицією моєю як політичного лідера було абсолютна необхідність запуску ринку землі в країні. Я ще раз хочу підкреслити – не продажу землі, а запуску ринку. Саме ультиматум «Європейської Солідарності» заборонив продаж державної землі. 11 мільйонів гектарів української землі, які належать українській державі, українському народу, заборонені до продажу цим законом відповідно до пропозицій «Європейської Солідарності», – наголосив Порошенко.

Він також зазначив, що заборона стосується і комунальних земель. Натомість дрібні землевласники нарешті отримують право розпоряджатися своїми наділами.

«Велика кількість землі, яка належить комунальній власності, суб’єктам місцевого самоврядування також заборонена до продажу. В цих умовах українську землю продавати не можна.

Але український власник землі, який отримав її у власність більше 20-ти років тому – це має бути не папірець, а реальний власник, який вкладає в свою землю. Вирішено проблеми з фермерами – до 100 гектарів. Заборона продажу іноземцям без референдуму. Ви десь почули критиків цього закону? Ні», – наголосив Петро Порошенко.

«Це революційний закон, і ще раз наголошую – цей закон напряму прив’язаний до отримання рятівного фінансування з боку міжнародних фінансових організацій, яке загалом дорівнює восьми мільярдам доларів. Без цього Україна буде зруйнована як держава. І тому, виходячи з державницьких інтересів, ми твердо виставили свої ультиматуми, свої умови, за яких ми проголосуємо», – наголосив Порошенко.

Він нагадав, що умови, які оголосила «Європейська Солідарність», довго не сприймалися монобільшістю. «Останній тиждень вони їх нарешті прийняли. Ми виписали їх юридичні формулювання. Вам це підтвердить будь-хто – і голова комітету, прем’єр міністр. І лише тоді, коли наші умови були прийняті – закон було проголосовано», – нагадав Порошенко.

Джерело

 

На колінах повзають і просять зняти санкції – Порошенко жорстко висловився про Росію

 

Росія намагається скористатися пандемією коронавірусу, щоб скасувати санкції за агресію проти України. Бо санкції діють, вони ефективні і мають тривати доти, доки ворог не забереться з української землі. Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв’ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал».

«Росія намагається робити свою роботу – вона ставить питання, що під час коронавірусу давайте зупинено або послабимо санкції. Це насправді є підтвердженням, що наша програма застосування санкцій проти РФ за окупацію – ефективна і діє. Де розмови Росії про те, що санкції їм не страшні? Ні, на колінах повзають і просять – зніміть санкції», – зауважив Порошенко.

«А ще на додаток, коли російська нафта зараз коштує 16 доларів замість 120, в Росії фізично не залишається грошей», – зазначив Петро Порошенко.

Він наголосив, що питання Донбасу і Криму попри намагання Росії не відійшло на другий план, адже санкції США і ЕС продовжені. «Це є результатом нашої роботи. І Росії сказали рішуче – ні. І коли вони намагаються робити піар-акцію, наприклад, прислали бензовози в Італію , то їм сказали, що ні ви нікого тут не обдурите. І в цих умовах ЄС захищає європейські цінності», – переконаний Петро Порошенко.

П’ятий Президент України наголосив, що Росія як країна-агресор рано чи пізно відповість за свої злочини – попри те, що нинішня влада віддає Кремлю важливих свідків цих злочинів. «Вони Цемаха видали, щоб зруйнувати процес, вони беркутят видали, аби зруйнувати суд над вбивцями Майдану. Нічого в них не вийде. Ми запустили процес – і Росія за атаку на Україну, за агресію проти нашої держави буде нести відповідальність», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело

 

Не можуть прокурорські і слідчі ДБР отримувати величезні зарплати, коли країна шукає гроші на лікарів – Порошенко розкритикував урядові зміни до бюджету

 

Під час епідемії високі зарплати мають бути тільки у лікарів та військових. Не можуть силовики, прокурори, слідчі ДБР отримувати високі зарплати, коли не вистачає грошей на медицину. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв’ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал». Він розкритикував зміни до бюджету, які підготував уряд.

«Саме ми внесли пропозицію – опозиційні фракції включно з «Європейською Солідарністю», щоб ми обмежили заробітні плати, які собі попризначали новоявлені «нові обличчя» в уряді, новоявлені «нові обличчя» у корпоративному секторі економіки, у державних підприємствах, у спостережних радах. Вони собі повиписували сотні тисяч, якщо не мільйонні зарплати. Ми сказали «ні». Максимум – десять мінімальних зарплат. Це 47 тисяч, і так висока заробітна плата, не збідніють. Хоча б на час дії коронавірусу», – переконаний Порошенко.

«Вони прийняли це рішення в проекті бюджету – що стосується державних службовців. А всіх цих прокурорів, слідчих ДБР, інших чиновників, які називаються державними службовцями – їм зарплати залишили. Ми сказали – так не пройде», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Ті, хто зірвав програму харчування в армії, мають за це відповісти – Петро Порошенко

 

Посадовці, які фактично зірвали програму харчування у Збройних Силах України, мають за це відповісти. Те, що Верховна Рада була змушена ухвалювати відповідний закон і рятувати систему забезпечення армії – ненормально, і свідчить про абсолютну некомпетентність влади. Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв’ю для телеканалів «Прямий», «Еспресо» та «5 канал».

«Після того, як ми збудували армію, запустили в більшій половині бойових бригад нову систему харчування, некомпетентні люди не оголосили тендери, не уклали контракти, не запровадили необхідні штатні одиниці, не забезпечили необхідні харчові позиції – і зараз намагаються навантажити постачальників, які були ще за часів нашої команди, щоб вони продовжили виконувати свої обов’язки», – обурився Порошенко.

«Я уявити собі такого не міг. Добре, не запускаєте нових реформ. Але зірвати програму харчування українських воїнів та ще й запропонувати принизливе «Друзі, хто що може, може ви передасте на безкоштовній основі, щоб годувати армію»?

Хто не годує свою армію, гарантовано буде годувати чужу. І це ж ситуація так складається не тільки з військовим харчуванням. Тому безумовно, що ми підтримали зазначений законопроект, тому що це захист армії. Але хто буде притягнутий до відповідальності за це?», – наголошує Порошенко.

«Ми не можемо, щоб над Україною, а особливо над її Збройними Силами проводили такі експерименти, які залишають українських воїнів голодними. Таку я прийняв армію. Не було харчів, голодні, роздягнуті, роззуті, без озброєння, без боєприпасів, без досвіду, без співпраці з НАТО, без нічого. Але зруйнувати те, що ми побудували?! За це мають понести відповідальність винні», – переконаний п’ятий Президент.

Джерело

Автор