Україна отримала першість в міжнародному рейтингу доступу до архівів КҐБ

За оцінками Інституту розвитку свободи інформації (IDFI) Україна посіла перше місце з показником 70.11% в загальному підсумку оцінювання доступу до архівів КҐБ серед пострадянських країн. Окрім України у трійку лідерів також потрапили Грузія (68.37%) та Казахстан (68.36%).

Читати далі

В Україні тепер дозволено проектувати підземні паркінги під ресторанами, концертними залами та музеями

З впровадженням такої можливості в Україні покращиться ситуація з парковками, адже зараз нестача паркувальних місць для автомобілів і завантаження центральних районів хаотично запаркованими машинами – це значна проблема для великих міст України.

Читати далі

Прем’єр-міністр: Роботою керівників вугільної галузі – незадоволений, ситуацію будемо виправляти

«Держава не боргує зарплати шахтарям, бо держава не сплачує ці зарплати. Ми компенсуємо втрати вугільної галузі. Іноді видобування вугілля в декілька разів дорожче, ніж його можливо продати. І в цьому є проблема. Ці диспропорції треба змінити», – наголосив Прем’єр-міністр.

Читати далі

Мінекономрозвитку та Офіс ефективного регулювання модернізують Інспекційний портал

Наразі 26 інспекційних органів із 33 долучилися до роботи на порталі та відкрили інформацію про свої перевірки. Станом на жовтень 2018 року в єдиній системі опубліковано майже 250 тис запланованих перевірок на 2018 та 2019 рік і більше 50 тис результатів уже проведених перевірок.

Читати далі

СБУ блокувала чергову спробу дестабілізації ситуації в Україні через кримінальні кола

За задумом російських спецслужб загострення криміногенної обстановки в Україні, особливо напередодні майбутніх президентських виборів, має призвести до падіння рівня довіри до державної влади і правоохоронної системи.

Читати далі

На Вінниччині семи працівникам лісогоспу повідомлено про підозру у незаконній реалізації деревини

Особа, діючи у змові з керівником та економістом дочірнього підприємства одного з районів області, організувала реалізацію лісопродукції за заниженими цінами на підставі прямих договорів, не виставляючи її на аукціон. Доведено причетність до вчинення аналогічних правопорушень керівниками та економістами дочірніх лісгоспів ще двох районів області. Злочинними діями вищезазначених осіб завдано шкоди державі на понад 4 млн грн.

Читати далі

Вертолітний майданчик на Парковій алеї офіційно передано в управління громаді Києва

Територія Конгресно-виставкового центру «Парковий» буде використовуватися в культурних та соціальних проектах міста. Крім того, за результатом технічної ревізії вертолітного майданчика буде вирішено питання про його можливу експлуатацію в санітарній авіації, у тому числі для транспортування тяжкотравмованих бійців АТО в лікувальні заклади.

Читати далі

Нацбанк розпочинає публікацію даних про планові платежі за зовнішнім боргом

Статистичні дані охоплюють усі сектори економіки – сектор загального державного управління (Уряд), Національний банк України, депозитні корпорації (банки), інші сектори (реальний сектор економіки), а також платежі за міжфірмовим боргом.

Читати далі

На лінії розмежування оголошено «ARTПЕРЕМИР’Я»

Основна ідея проекту – сприяння культурному відродженню в регіоні. Залучення провідних мистецьких колективів з усієї України для створення позитивної емоційної атмосфери для дитячої аудиторії, що мешкає поблизу лінії розмежування. Вистави проходитимуть з 29 жовтня по 1 листопада 2018 рокув 6 містах Донецької області поблизу лінії розмежування: Бахмут, Торецьк, Мар’їнка, Краматорськ, Курахово, а також в смт. Миронівське.

Читати далі

Командувач ОС генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів резерву (фото, відео)

Перевірялася готовність резерву під час проведення десантно-штурмових дій, корабельно-катерної групи та спеціального підрозділу морської охорони, а також – підрозділу далекобійної артилерії, призначеного до дій у складі протидесантної оборони. Штаби готові до управління, підрозділи злагоджені, офіцери, сержанти та солдати навчені.

Читати далі

Куди звертатися ветеранам АТО/ООС для реабілітації

Демобілізовані та звільнені в запас учасники АТО/ООС мають право на безкоштовне проходження комплексної реабілітації в обласних госпіталях ветеранів війни за місцем проживання та в закладах, що підпорядковані МОЗ України. З листопада 2014 року комплексну реабілітацію пройшли понад 55 тисяч українських воїнів.

Читати далі

Робоча поїздка Марини Порошенко у Чернігівську область (фото)

У Чернігові Марина Порошенко презентувала проекти «Бути Батьками», «Арсенал Ідей» та «Дитяча Демократія». У ході візиту Марина Порошенко ознайомилася з навчальним процесом в інклюзивному класі Чернігівської загальноосвітньої школи № 27 та оглянула сучасну шкільну Медіатеку, яка створена за типовим проектом Фонду Порошенка.

Читати далі

Робочий візит Президента України до Республіки Біларусь (фото, відео)

У Гомелі відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка та Президента Біларусі Олександра Лукашенка у форматі «віч-на-віч». На початку переговорів Глава Української держави подякував за ініціативу проведення Першого форуму регіонів України та Біларусі та відзначив його результативність. Зокрема, за словами Президента, вже було підписано низку угод між областями і планується ухвалення ще декількох документів.

Читати далі

«Новый курс». Теперь аграрный

Вот тогда и начнется та самая деиндустриализация, о которой грезят малограмотные представители строчевышитого интеллектуального большинства. Это ж сколько земли освободится, если снести заводские корпуса! Правда, обрабатывать ее придется лопатами и тяпками. Российского и белорусского производства.

Читати далі

Ничей успешный бренд

Армия стала неким государственным брендом. Успешным! Заметным! И… ничьим. Наверное, поэтому раз за разом какая-нибудь политическая сила пытается присоседиться. Только успевай фиксировать воздыхателей, где первое место прочно застолбила за собой поклонница, от вида которой тошнит уже всех и вся! Она для армии и то сделает, и сё порешает!..

Читати далі

«Сенсаціям» тут не має бути місця

Захист інформації про склад, кількість, місце розташування, об’єми випуску та ремонту критично важливої оборонної продукції, строки та маршрути їхньої передачі в місце призначення – це азбука дій держави під час війни. Законом чітко прописано, хто та в якому порядку має доступ до такої інформації та право контролю.

Читати далі