Українські військові не тільки воюють, а й будують! (відео)

«Ми фактично були «невиїзними». Не було дороги. «Швидка» не могла доїхати, хліба не завозили. А тепер, завдяки українським військовим, життя налагоджується — прокладають нову дорогу. То для нас не просто дорога. То зв’язок з рідною Україною! Всі жителі села щиро вдячні нашим воїнам! Низький уклін їм!», — розповідає жителька Новогригорівки Волноваського району Валентина Христенко.

Читати далі

Інформація про обстріл з боку російсько-окупаційних військ міста Щастя та Щастинської ТЕС – ФЕЙК

Дана інформація не відповідає дійсності, обстановка у визначеному районі залишається контрольованою, Щастинська ТЕС працює у штатному режимі. Прес-центр ОКП ОС звертається до усіх засобів масової інформації з проханням уважніше ставитись до неперевірених повідомлень та звертатись за офіційними коментарями.

Читати далі

Триває підготовка екіпажів патрульних катерів типу «Island» (фото)

До складу екіпажів патрульних катерів типу «Island» ввійшли військові моряки з практичним досвідом виконання завдань у морі, фізично підготовлені, вмотивовані, з високим рівнем моральних і професійних якостей та знанням англійської мови.

Читати далі

Російське судно «Норд» виставлено на державному аукціоні OpenMarket (ДП «СЕТАМ») за 1,6 млн грн

У зв’язку з подіями у Криму судно було буквально «віджато» Росією. Воно було арештовано, порушено кримінальне провадження і передано АРМА. Витрати на зберігання та утримання є занадто великими. Відповідно до Постанови КМУ до моменту рішення про конфіскацію, це судно буде реалізоване. Кошти від реалізації підуть на рахунок АРМА у державному банку і чекатимуть рішення Суду.

Читати далі

356 млн грн заборгованості по заробітній платі стягнуто державними виконавцями з початку року

На даний момент до ТОП-3 боржників належать Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою заборгованості 74,5 млн грн, ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» із заборгованістю 47,7 млн грн та ПАТ «Запоріжжяобленерго» із заборгованістю понад 26 млн грн.

Читати далі

Створення острівців безпеки на дорогах тепер є обов’язковим

З 1 вересня 2018 року діють нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах, які, зокрема, посилили безпеку пішоходів під час перетину проїзної частини. Так, введено обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзну частину з 4-ма та більше смугами руху.

Читати далі

Дуже «принциповий» Siemens

Компанія Сіменс, яка зараз бойкотує підписання угоди з саудівцями через вбивство журналіста Хашоггі, в обхід санкцій постачала турбіни до Криму. Захопленого, анексованого Криму, де так само цинічно вбивали та арештовували всіх незгодних. І в цьому випадку дії росії стосуються, як мінімум, 2 мільйонів кримчан. Росія вбила на Донбасі 3000 українських солдат і десятки тисяч цивільних. І нічого не заважає Сіменсу реалізовувати поставку турбін в Крим.

Читати далі

Україна та ЄБРР започатковують нову стратегію взаємодії

«Певно, у нас більше немає країн-партнерів, аналогічних Україні, – зазначив Віце-президент ЄБРР. – Ми затвердили нову стратегію діяльності з Україною, і один з ключових напрямків – активізація і збільшення нашої діяльності в приватному та державному секторі». За словами Алена Пію, Банк дуже зацікавлений в проектах альтернативної енергетики, розвитку державних банків.

Читати далі

Для громадського обговорення розміщено проект Стратегії інноваційного розвитку України

Стратегію схвалюватиме Кабінет Міністрів України. Відтак на її основі буде створено конкретний план заходів та нормативні документи, зокрема, зміни до законів «Про інноваційну діяльність», «Про державне регулювання діяльності у сфері трансферу технологій». МОН закликає усі зацікавлені сторони надавати зауваження і пропозиції.

Читати далі

Щодо позиції МЗС України стосовно обрання нового Генерального секретаря Ради Європи

«Хоч ми і переконані, що найкращий і найсильніший кандидат має перемогти у прозорій та чесній боротьбі, ми наполягаємо на тому, що після 70 років домінування чоловіків на чолі Секретаріату, жінки Європи мають отримати ще одну можливість скеровувати Раду Європи крізь бурхливі часи», – зазначають у МЗС.

Читати далі

Промвиробництво продовжує поступове зростання

Найбільші показники демонстрували хімічна промисловість (26,6%), виробництво автотранспортних засобів (15,1%). В регіональному розрізі на перші позиції по країні вийшли підприємства Сумської та Івано-Франківської областей.

Читати далі

Нафтогаз НЕ просив у Кабміну 230 млрд грн

«Дезінформація означає неправда. Нафтогаз не просив у Кабміну 230 млрд грн. Ті ЗМІ, які це написали, написали неправду. Це ще один яскравий приклад кампанії дезінформації проти Нафтогазу», – заявив на своїй сторінці в Facebook Юрій Вітренко, Головний виконавчий директор Групи Нафтогаз.

Читати далі

Президент України прийняв вірчі грамоти у послів Ізраїля, Катару, Бельгії, Ісландії в Україні

Окрему увагу було приділено питанню поглиблення двостороннього торговельно-економічного співробітництва. Сторони обговорили також співпрацю в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

Читати далі

Президент привітав переможців та призерів ІІІ юнацьких Олімпійських ігор (фото, відео)

«У змаганнях, в яких брали участь представники більше 200 країн, і коли Україна увійшла в неофіційному заліку у десятку найкращих – це є ваш внесок в утвердження статусу України в світі. Дуже дякую вам за те, що ви прославили Україну», – сказав Президент.

Читати далі

«Популизм – обольщение, следовательно, он лжив» ©

Партии нет, а вот Brexit остался. И на практике оказался не таким простым делом, как казалось с хрустальных вершин Англии для англичан. Кормильцы всея ЕС оказались экономически несколько более зависимы от него, чем предполагалось, и сильно более, чем сам Союз от Британии. То есть зависимость кагбэ остаётся, а вот права голоса уже нет. Что же мне это всё опять напоминает?..

Читати далі

Они сами уничтожают своё будущее

Собственно, то, что меня больше всего напрягает в современной РФ – это абсолютная бессмысленность всех этих действий. Они не строят новую утопию. Они не пытаются перехватить инициативу в гонке цивилизаций. За всей этой пропагандой, кровью, ложью и подлостью – абсолютная, звенящая пустота первозданного Ничто.

Читати далі