У районі проведення ООС завершено дводенні антитерористичні навчання (фото)

 

31 липня – 1 серпня поточного року у рамках операції Об’єднаних сил у м.Лисичанськ Луганської області відбулися планові антитерористичні та контрдиверсійні навчання.

У тренуваннях взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Національної поліції, Національної гвардії, ДПСУ, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інші суб’єкти боротьби з тероризмом.

За вказівкою Штабу ООС, в умовах, максимально наближених до реальних, силовики відпрацювали алгоритм спільних дій із запобігання можливим диверсійним та терористичним загрозам на різних об’єктах Лисичанська, удосконалили навички з виявлення, нейтралізації та знешкодження умовних терористів.

Керівники навчань, детально проаналізувавши кожну фазу операції, відзначили злагоджену роботу всіх задіяних сил та засобів, високий рівень готовності суб’єктів боротьби з тероризмом до виконання завдань із запобігання вчиненню диверсій і терористичних актів, їх припинення та мінімізації наслідків. Особливо відзначено роботу оперативних служб Національної поліції та Служби безпеки України.

Напрацьовано пропозиції щодо підвищення ефективності окремих елементів контрдиверсійної роботи, що сприятиме забезпеченню в регіоні належного режиму антитерористичного захисту.

Джерело