Поліція викрила ОЗГ постачальників і продавців нелегальної зброї в Україну (фото)

Правоохоронці спільно з СБУ документували діяльність членів групи упродовж цього року. Проведено кілька десятків обшуків на території семи областей України. Про це повідомив перший заступник Голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, Департаментом карного розшуку з територіальними підрозділами і Головними управліннями в областях було виявлено злочинну організовану групу. Її члени упродовж тривалого часу займалися поставками в Україну нелегальної зброї, а також її переробкою та продажем. Зокрема, зловмисники модернізували і розповсюджували стрілецьку зброю, боєприпаси і вибухівку через Інтернет, використовуючи різні сервіси експрес-доставки.

В ході проведення оперативно-розшукових і слідчих дій поліцейські встановили місця розташування майстерень.

«Вчора співробітниками Департаменту карного розшуку спільно з територіальними підрозділами карного розшуку при участі співробітників СБУ на території України в різних областях було проведено 50 обшуків. В ході їх проведення була припинена злочинна діяльність групи, яка займалася переробкою, реалізацією, виготовленням зброї, використовуючи експрес-доставку поштою», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Процесуальні дії тривали на території семи регіонів України. У результаті проведення обшуків правоохоронці вилучили автомати, пістолети, кілька тисяч набоїв, глушники і гранати. Крім того, вилучено металообробні станки, а також деталі до нарізної вогнепальної зброї – магазини, рамки зі стволами, стволи, рукоятки тощо.

Дії зловмисників були кваліфіковані слідчими за ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження правоохоронці затримали 2 учасників злочинної групи в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Слідчі дії тривають.

Джерело