У Харкові СБУ затримала колишнього «оплотівця», одного з організаторів зіткнень у міській раді

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали одного з колишніх членів злочинної організації “Оплот”, причетного до організації зіткнень у Харківській міській раді.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби встановили, що харків’янин, тренер змішаних єдиноборств, 20 червня цього року брав активну участь в масових зіткненнях у харківській мерії, зокрема він провокував насильницькі дії по відношенню до громадських активістів.

За інформацією СБ України, у минулому чоловік входив до складу злочинної організації “Оплот”. Наразі зловмисник є активним членом організованого угруповання, яке діє «під прикриттям» низки місцевих охоронних структур, і бере участь у провокаціях, рейдерстві та інших діях, спрямованих на дестабілізацію ситуації на території регіону.

У рамках розпочатого кримінального провадження, співробітники СБУ затримали зловмисника у Харкові згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, коли він готувався виїхати до Російської Федерації для переховування від українського правосуддя.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії та встановлюються усі особи, причетні до вказаних правопорушень.

Джерело