Розвивається Україна, міцнішає армія

Сергій Місюра

#НічогоНеЗмінюється

Сьогодні був на новій швейній фабриці, що почала функціонувати в Білій Церкві з жовтня минулого року. Навіть року немає, але вони вийшли на тендерні торги та займаються пошиттям виробів за державними замовленнями. Поки це міністерства оборони та внутрішніх справ – форма, постільна група, бойове спорядження. Так, взяли приміщення в оренду, склад, швейний цех зробили. Збільшили кількість швей до 55. Так, це не багато, але вони працюють!

До чого це я?
Що на минулий рік на речове забезпечення в МО мали лише 37,5% грошового забезпечення, але всі в АТО були забезпечені всім. Та ще й резерв вперше за надцять років змогли зробити. В цьому році маємо 42-45% фінансування на речове забезпечення. А скоро буде більше, тому і потужностей треба буде більше. І саме головне, що держава, в особі МО, це постійний ринок збуту. Який буде постійно рости. Стабільно рости, стабільно платити.

А такі фабрики одягають армію та сплачують податки, знову ж державі. Ростуть робочі місця. Колись вони почали з 20 швачок – зараз 55. Через рік буде 100 швей. І так буде зі всім, що навколо армії. Розвивається Україна, міцнішає армія – більше людей, що працює на благо країни в армії. В будь якій сфері, що дотична до армії.

А ще, ці фабрики в майбутньому (наприклад, в Чернігові, де я був, вже крім оборонних замовлень шиють одяг для Європи, тому що в нас дешевше, а якість відповідна) вийдуть на цивільний ринок, і далі зможуть розвиватись.

Все в Україні покращується! Всі бачили, як робляться дороги, інфраструктура, будуються фабрики і заводи (в тій же Білій Церкві чого коштує завод BioPharma), у зв’язку з децентралізацією покращуються на місцях міста і села. Хто хоче, той працює і щось змінює.

Я вірю, що через 10 років ми будемо європейською державою з відповідним рівнем життя. Але нам треба не стояти на місці, а працювати. Не дивитись, як хтось обіцяє новий курс і нову конституцію, а у нас уже є свій курс! Ми показали його в 2014 році і продовжуємо тернисто, але йти ним. Незважаючи на роботу недругів і сусідніх агресорів.

З часом, ми побудуємо нову та сильну Україну, на яку за поребриком будуть дивитись ботоксними очима, що не їхня. А наша. Рідна. Україна.

Автор