Як підтримати дух всьому фронту одразу (фото, відео)

Гліб Бабіч

Зараз я вам розповім, як можна допомогти всьому фронту одразу. У дуже важливій справі. Підтримці духу.

“Дух фронту” – багатогранне поняття. Але якби мене попросили описати його двома словами, я б зміг. Я б сказав – фронтове радіо Тризуб ФМ.

Загалом пост буде важливий. Про те, як ми з вами можемо допомогти підняти цей самий “дух фронту”. Але спочатку, безсумнівно, про сам Тризуб.

Власне, для чималої частини нас, яких називають “патріотичною спільнотою”, ані Тризуб ФМ, ані Тризуб Дентал, ані мій друг Ігор Ященко (генератор і двигун усього цього) в поданні не потребують. Але, оскільки хороших людей значно більше за тих, хто нас знає, я розповім.

На початку війни в стоматології для військових була пустеля. Але прийшов Ігор, подивився на це все і створив волонтерський Тризуб Дентал з Домік у Карлівці, напічканим найсучаснішим обладнанням, яке не у всіх приватних клініках є. З купою пересувних стоматологій – сучасних кабінетів на колесах, які працюють по всьому фронту. І з найкрутішими стоматологами України – фантастичними людьми, яких сотні. Так-так, це ті, кого ви вважаєте найбільш корисливими з лікарів. І ось ці “найбільш корисливі” стоять в черзі, щоб замість відпусток або вільного часу потрапити в Тризуб Дентал “на ротацію”. Щоб безкоштовно, не розгинаючись, з ранку до вечора лікувати бійців прямо на фронті.

Просто Ігор як вампір (тільки хороший). І всі, кого він вкусить своєю енергією, перетворюються в переконаних бійців безкорисливого медичного фронту. І сотні тисяч зубів з того часу перестали заважати військовим воювати. А посміхатися навпаки – допомогли.

Створив це Ігор за допомогою купи добрих людей. І за допомогою того, що з заможної людини став блаженним і вільним від матеріального філософом. Все в Тризуб пішло. Але все вдалося. Не відразу. Але вперто. Створилося. І сказав Ігор, що це добре! Майже фронтове Євангеліє, щоб ви знали.

Але чогось не вистачало. І вирішили тоді зробити радіостанцію військову – сили (духу) величезної. І сказав Ігор – нехай буде так. А Василь Мезенцев сказав “Ага!”, притягнув антену і впрягся. А запорізькі волонтери сказали “так куди ж ми подінемося?”. І вона з’явилася. Спочатку піратська і маленька. А потім вона розпустила ретранслятори і щупальця по “лінії зіткнення” та почала мовлення не в вуха – прямо в душу фронту. І не тільки. На “тому боці” є люди, для яких це радіо як ковток повітря. Але є й інші, яким вона як серпом по яйцях. І мовить радіо із задоволенням для тих і інших – одним дихати, другим без яєць ходити. Але в першу, другу, і третю чергу, звичайно, для військових, які фронт тримають.

Тому що тут найправильніший, самий “наш” саундтрек. Який ідеально “веселий і злий”, а коли треба, душу гладить думками про дім рідний. Це як “Радіо В’єтнам” в самому природному виконанні тільки мовою солов’їною. І новини там чесні і прикольні. І люди там на ефірах бувають найрізноманітніші. Дуже різні. Але всі цікаві. І всі наші. І всі Тризуб ФМ люблять. А він їх. І вас. І все це тому, що люди на Тризубі віддані. І самі на фронті живуть.

І ось цей дух з приймачів і телефонів силу має неймовірну. Відчуття рідної землі, називається. Відчуття, що все це – наше. І ми в своєму праві, і все робимо правильно. І важливо воно як для бійців, які ворога тримають і наше відняти не дають, так і для тих, хто нас на “тій стороні” чекає. І ловлять цю музику, новини і голоси, як раніше ми ловили свободу через залізну завісу.

І головне – йому вірять. Тому що це радіо переконаних людей для переконаних людей, яке веде мовлення дуже переконливо.

Важлива ця справа. Найважливіша. Сильніше за сто тисяч замполітів. Могутніше за будь-яке офіційне ЗМІ. Тут важливіше. На фронті.

Тому “русскій мір” в рязанських чоботях і з бурятським розрізом очей з ними воює не на жарт. Шукають ретранслятори, тиснуть спрямованим сигналом з якимось “Радіо Задрищеньск” або там “Вєсті глибокої ДиРи”. Тому, що бояться.

А хлопці частоту і локацію змінюють і знову ведуть мовлення. Воюють з фронтом разом.

Але час і війна не щадять нікого. У тому числі студію мовлення. Яка була зібрана зі старих запасів добрих людей, ентузіазму на коліні, стоматологічного цементу і гілочок. Радіо давно виросло. А студія залишається майже такою, як на початку, і починає потихеньку хворіти і відмовляти. Вони її лікують. Але це відбувається все частіше і частіше. І все ближче загроза того, що бойове радіо несподівано замовкне. По технічним причинам.

І вирішили ми цю справу виправити. Разом з вами, звичайно. Точно так, як ми фронту допомагаємо. Тому що це теж фронт. І важливий він не менше, повірте.

І зберемо ми з вами на нову студію. Упевнений. Треба на це десь тисяч 70-80 грн. Приблизно як коштують півтора мікрофони і дві доріжки від пульта “великих” радіостанцій.

Там в комплекті сучасний (хоча і маленький) пульт для радіо, мікрофони, камера для прямого мовлення, звукоізоляція і трохи всяких корисних приладів і залізяк. І сплатимо борги за оренду головної вежі. І може, навіть новий комп’ютер потужніший, на якому все це тримається. А якщо зовсім добре постараємося, ще пару ретрансляторів купимо і ще пару ділянок фронту накриємо.

І буде це радіо серце нашим бійцям гріти вдень і вночі. А нормальним людям надію і впевненість дарувати. А негідникам – коросту і передчасний шляк (“кондратій” по-їхньому).
Тому що своїх кидати не можна. А ворога треба 3,14дити.
Тому ми з вами і допоможемо.

Для цього внизу реквізити, а по оцьому тегу Тризуб ФМ / Tryzub FM гостра необхідність підписатися на сторінку. А за цим посиланням – прямий ефір. Слухайте, бо це справжнє, це круто, і це просто зараз звучить на фронті.
Це дуже важливо. Повірте. Ця зброя не слабкіше РСЗВ. Оновимо її, правда?
А потім зберемося всією Україною у оновленій студії і як відсвяткуємо!

Волонтерська карта Тризуб FM
Приватбанк
4731 2196 1699 7049
Ігор Ященко
ПРИЗНАЧЕННЯ ПЛАТЕЖУ: БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА

Якщо щось не виходить з іншого банку:
IBAN: UA793052990000026208698743529
Код отримувача (ІНН): 2348704478
Рахунок отримувача: 26208698743529
МФО 305299

Валютні реквізити для допомоги від друзів за межами України:
IBAN: UA553052990000026204680457560
PRIVATBANK
5168 7420 1557 0611
JASCENKO IGOR
PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT CODE/BIC: PBANUA2X
0011000080
Банк кореспондент:
JP MORGAN CHASE BANK
SWIFT CODE/BIC: CHASUS33

І дуже прошу про інформаційну підтримку. Нас багато повинно бути, ви ж знаєте.
Тому репости, коментарі та лайки теж як патрони до зброї.
Бо разом ми сила!

 

 

 

Автор