Порошенки на Книжковому Арсеналі у першу чергу відвідали ветеранський намет (фото, відео)

Петро Порошенко разом з дружиною Мариною традиційно побували на Книжковому Арсеналі. Перш за все Порошенки відвідали Ветеранський намет, де представлені спогади та літературні твори учасників війни проти російської агресії, волонтерів та добровольців. Родина п’ятого Президента поповнила свою домашню бібліотеку кількома десятками томів. «Вже 10 років поспіль наша родина не пропускає жодного Книжкового Арсеналу. Тому що тут ми зустрічаємо людей, близьких за духом. Моє побажання, моє прохання – читайте українську книгу. Маленька таємниця – коли ви виходите, відвідавши всі стенди Арсеналу, у вас за спиною виростають крила», – поділився Петро Порошенко.

Читати далі

Как Демократична Сокира под СБУ ходила и помогала «искать» газовый бизнес Фирташа

СБУ имеет довольно широкий спектр полномочий, если дело касается угрозы национальной безопасности Украины. И мы видим два очень конкретных риска для нацбеза нашей страны. Риск 1: Мы не знаем конечных бенефициаров облгазов. Облгазами могут владеть… граждане РФ! Риск 2: Единсственные компании, которые знают, всех потребителей газа, – это, оказывается, облгазы. Государство этого не знает. А теперь моделируем ситуацию: Зима… Кремль решил активизировать военную агрессию против Украины. Принято решение “воевать”… Эти два риска абсолютно реальны. Поэтому мы сегодня и пришли под СБУ, чтобы отнести заяву (где все это очень подробно расписано) на Фирташа. Ждем регистрации дела в ЕРДР и расследования. Команда Зеленського и Слуга Народа тупо это игнорят. А мы не игнорим, потому что в отличие от депутатов-слуг народа и Зеленского “нам тут еще жить”.

Читати далі

Зеленський відмовчався з приводу російських провокацій у територіальних водах України біля Криму

Інцидент з британським есмінцем у територіальних водах України вчора став новиною №1 у провідних іноземних ЗМІ. І тільки президент Зеленський жодним чином на нього не відреагував. Ситуація з «псевдообстрілом» Росією британського есмінця однозначно показує, що Росія не здатна реально протистояти світовим державам, таким як Великобританія. Але вона також показує неадекватність української влади у зв’язку з цим інцидентом – жодної реакції, жодної заяви, не задіяно жодного міжнародного майданчика щодо реагування на інцидент в українських територіальних водах, врешті, жодної підтримки Британії за те, що її флот демонструє вірність міжнародному праву і на морі, попри окупацію Кримського півострова, визнає право України у цих територіальних водах.

Читати далі

Бігуса ловлять на брехні

Викладаючи гамузом 35 годин нерозібраних записів, Денис Бігус у ролику-підводці спробував включити режим «простого хлопчика», який «за правду і справедливість». Опубліковані записи трактувати можна по-різному, але від Бігуса ми чули конкретно його трактовку, спрямовану проти Порошенка. І от трактовки Бігуса одну за одною спростовують чиновники, які безпосередньо вели в 2014 р. газові переговори, і яких точно не запідозриш у зв’язках з Петром Порошенком. Колишній голова Нафтогазу Андрій Коболєв, екс-заступник міністра енергетики Ігор Діденко і колишня заступниця голови МЗС Олена Зеркаль дали інтерв’ю виданню «Лівий берег», де розповіли про газові переговори 2014 р. як свідки – всі вони в них брали участь. Що цікавого ми дізналися?

Читати далі

Науковці НАН України підтвердили штам коронавірусу «Дельта» в Україні

18-22 червня 2021 року в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України провели секвенування чотирьох зразків коронавірусу, отриманих від Центру громадського здоров’я України, та двох зразків, отриманих від Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. У двох зразках вчені виявили мутації, які відносяться до індійського («Дельта») штаму. Пацієнти, у яких було взято ці зразки на дослідження, повернулися з Російської Федерації. Решта чотири секвеновані зразки мають мутації, характерні для британського («Альфа») штаму. Фахівці визначають штам «Дельта» як найбільш небезпечний – він у 1,6 рази заразніший, ніж варіант Альфа («британець»), у 2,26 рази частіше призводить до госпіталізації та в 1,45 рази частіше – до реанімації.

Читати далі

Від Народного артиста України до персони non grata

11 червня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, Кіркорова Філіпа Бедросовича. Відповідним наказом МКІП від 22 червня 2021 Кіркорова Філіпа Бедросовича було включено до переліку.

Читати далі

Петро Порошенко взяв участь у засіданні Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (фото, відео)

«Рівень авторитету церкви в державі нині є беззаперечним і найбільшим. До думки Ради Церков, як ми бачимо, прислуховуються і у владних кабінетах, і у стінах парламенту. Дуже важливо, що прислуховуються і у домівках українців. І я дуже дякую за цю величезну роль і місію. З 25-річчям!», – наголосив п’ятий Президент. Також Петро Порошенко під час засідання Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій закликав забезпечити гідну зустріч Вселенському Патріарху Варфоломію, який цього року планує здійснити візит в Україну.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 24.06.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. США найближчим часом починають евакуювати громадян Афганістану, які надавали допомогу американським військам, здебільшого це перекладачі. Бойовики “Талібану” здійснили теракт, спричинивши пожежу в лікарні, яка зазнала значних збитків, зокрема були знищені вакцини проти COVID-19.

Читати далі

П’ятий Президент України Петро Порошенко зустрівся з колишнім Президентом Литви Далією Грибаускайте (фото)

«Я пам’ятаю і дуже ціную вашу роль у Революції Гідності, укладенні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запровадженні безвізового режиму для громадян нашої держави», – наголосив п’ятий Президент. Петро Порошенко та Далія Грибаускайте обговорили безпекові виклики перед Україною та загалом перед європейським континентом у зв’язку з триваючою російською агресією, підривними діями Кремля проти трансатлантичної єдності та солідарності, будівництвом Північного потоку-2, а також злочинами проти демократії з боку режиму Лукашенка в Білорусі.

Читати далі