Економіка України падає п’ятий квартал поспіль

Державна служба статистики погіршила оцінку скорочення реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України в I кварталі 2021 року до 2,2%. Раніше падіння ВВП оцінювалося в 2,0%. У 2020 році ВВП України знизився на 4% після чотирьох років зростання. У 2019 – на + 3.2%. Причому за підсумками перших двох кварталів 2019 зафіксований ріст ВВП на 4,6%. Далі прийшов Зеленський, і розпочався спад… Але, не будемо горювати, будемо танцювати разом із тищенками. Сміх продовжує життя, і хочеться менше їсти. Саме це мав на увазі Зеленський, презентуючи «Здорову Україну 2030»…

Читати далі

До 80-ї річниці вшанування пам’яті жертв масових розстрілів в’язнів у тюрмах НКВД Західної України у 1941

Два тижні на розстріли всіх політичних в’язнів на Західній Україні. Стільки дало злочинне радянське керівництво своїм загонам для ліквідації всіх, хто був незаконно ув’язнений в тюрмах, починаючи з окупації західних земель України. Одна з перших найбільш масових екзекуцій відбулася у в’язниці Луцька 23 червня 1941 року. В той же час аналогічні каральні дії відбулися і на Львівщині. Лише за два тижні кількість вбитих становила понад 20 тисяч осіб. Пам’ятаємо! Шануймо подвиги наших Героїв! Ніколи не забудемо злочинів радянсько-російської держави!

Читати далі

П’ять міфів про українців

У 2014 р. з усіх боків я чув галас про перемогу демократії в Україні. У 2019 р. після обрання Зеленського я так само чув, що вибори то був ледь не «третій майдан», і що «якщо обдурить – скинемо». За 7 років я мав чимало приводів аби сильно розчаруватися в своїх співгромадянах. Нині мушу визнати – українці щодо себе самих і свого суспільства живуть стійкими міфами. Якими саме?

Читати далі

Ріст тарифів – ціна неефективності та повальної корупції влади

А тепер про наше улюблене: тарифи, які обіцяли зменшити удвічі, продовжують стрімкий ріст! Лише тарифи на гарячу воду та опалення для населення цього року зростуть на 33%. Про це повідомляє Мінекономіки в Прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки. І це лише залізобетонний офіційний прогноз неминучого від влади. В реальності ціна на газ продовжує летіти ракетою вгору, ціна на електроенергію незабаром здивує навіть бувалих. І в подальші роки тренд на підвищення буде лише більшим.

Читати далі

«ЄвроСолідарність» вимагає закрити кордон та остаточно припинити пасажирське сполучення з Росією

Останні тижні в країні-агресорі вирує індійський штам ковіду, який вже призвів до рекордної смертності та переповнених лікарень у Москві. Науковці попереджають, що індійський штам «Дельта» значно заразніший та призводить до тяжчого перебігу хвороби. Влада Зеленського повністю провалила боротьбу з попередніми ударами коронавірусу. «ЄвроСолідарність» вимагає невідкладно закрити кордон та, на додачу до авіа і залізничних перевезень, припинити автомобільне і автобусне сполучення з Росією до нормалізації там епідемічної ситуації.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 23.06.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. З травня поточного року бойовики терористичної організації “Талібан” взяли під контроль понад 50 районів Афганістану. На тлі погіршення ситуації з безпекою в різних частинах Афганістану створюються загони народного ополчення для протидії талібам. Розвідка Туреччини (MIT) здійснила операцію з ліквідації особливо небезпечного терориста РКК У. Догана, розшукуваного за червоним циркуляром Інтерполу.

Читати далі

Новости из США. 21-22 июня 2021 года

Главной новостью в стране является рассмотрение в Сенате вопроса о том, чтобы начать обсуждение законопроекта For the People Act – Закона для Народа, устанавливающего единые правила для проведения федеральных выборов по всей стране. Это голосование было процедурным, но для того чтобы только начать обсуждение этого законопроекта, в соответствии с действующим сенатским регламентом требовалось 60 голосов. Результаты голосования – 50:50 – все демократы «за», все республиканцы «против».

Читати далі

Побудка с утренней Леной. 23.06.2021

ПреЗедент продолжает кататься по стране с гастролями. В этот раз он выступал на тему здоровья нации. Форум назывался «Україна 30. Здорова Україна». Вы наверное думали, что Валодя рассказал, какой он чемпион в борьбе с коронавирусом? А вот и нет. Думаете, Валодя пообещал рядом с миллиардом деревьев построить ещё миллиард больниц? Тоже нет. Он сказал всем выйти в парки и гоу – підтупцем від інфаркту…

Читати далі