«Країна має знати правду про справу вагнерівців» – Європейська солідарність (брифінг, відео)

Якщо влада буде маніпулювати справою «вагнерівців», «Європейська Солідарність» та інші опозиційні фракції відкличуть своїх представників з парламентської ТСК. Про це на брифінгу заявили народні депутати з фракцій «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв, «Голос» Роман Костенко та «Батьківщина» Сергій Євтушок. «На Банковій зараз реальна паніка, і вони не знають, що робити після фактичного зізнання Зеленського в тому, що він міг злити цю спецоперацію і ще й порадів з того, що вона була зірвана», – зауважив Володимир Ар’єв.

Читати далі

Для українців, старших за 75 років, забракло грошей

20 жовтня 2020 року Зеленський так бадьоро говорив про плани підвищення пенсій людям, старшим 75 років: «Додаткових три мільярди гривень направлено на підвищення пенсій людям, старшим 80 років. Наступного року – людям, старшим 75 років». Але людей, старших 75 років, чекала доля педагогів і медиків – їх вкотре обманули. Міністр соціальної політики Марина Лазебна змушена була визнати, що з 1 липня пенсіонери старші від 75 років так і не отримають обіцяну їм владою ще з минулого року щомісячну доплату в розмірі 400 грн.

Читати далі

Але жити треба…

Страшно жити серед людей, які заповзято вітають порушення президентом Конституції. Страшно жити серед людей, які не бачать, як оточення Зеленського методично і поступово гробить Збройні сили. Страшно жити серед людей, які не розуміють, куди ведуть країну економічні “надбання” чинної влади. Страшно розуміти, що майбутнє важке й моторошне, і цього вже не уникнути. Але жити треба тому, що одного дня всі міни уповільненої дії, закладені зараз, вибухнуть. І тоді більшість швидко поставить два питання: «Як це сталося?» і «Що нам робити?» І тоді станемо потрібні ми – люди, які на обидва питання дадуть чіткі відповіді.

Читати далі

Порошенко на погоджувальній раді: Авторитарна і корумпована Україна несумісна з цінностями НАТО та ЄС (відео)

«Конституція – це правила для держави і влади по захисту людини і суспільства. І спроби Зеленського додати собі неконституційні повноваження всупереч вичерпному переліку статті 106-ї є загрозою авторитаризму, скочування України в Росію Путіна, Білорусь Лукашенка чи повернення до часів Януковича. Авторитарна Україна несумісна з цінностями НАТО та Євросоюзу. Так само як і корумпована Україна. Про що абсолютно чітко в Брюсселі два тижні тому, куди Зеленський так і не потрапив, бо не отримав запрошення, наголосили як з цього, так і по той бік океану», – зазначив Порошенко.

Читати далі

Тіньовий бізнес за рік пандемії зріс до 30% – Мінекономіки

Про це повідомляє Мінекономіки у “Загальних тенденціях тіньової економіки в Україні у 2020 році”. “Ускладнення умов економічної діяльності, внаслідок запровадження протиепідемічних заходів в Україні та світі, спричинили природне бажання суб’єктів господарювання зменшити ризики втрати лімітованих ресурсів (на тлі суттєвого зростання збитків в економіці через тимчасові, але непрогнозовані у часі, обмеження ділової активності), що і призвело до зростання тінізації економіки”, – йдеться у документі.

Читати далі

В Одесі відбулась урочиста церемонія відкриття міжнародних навчань Sea Breeze-2021 (фото, відео)

Навчання, в якому братимуть участь біля 30 кораблів, катерів та суден, більше 30 літаків та вертольотів, до 5000 особового складу та 50 одиниць озброєння та військової техніки, триватиме з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський, дельті річки Дунай та інших районах України. Навчання Sea Breeze проводяться на території України починаючи з 1997 року.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 29.06.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Армія Афганістану залишила район Андхой під тиском бойовиків руху «Талібан». Таким чином таліби захопили контроль над черговим районом провінції Фарьяб на півночі Афганістану. Американські військові в Сирії зазнали численних ракетних обстрілів. Загиблих і поранених серед військовослужбовців США немає.

Читати далі