Шухевича Москва боїться ще й досі

Сьогодні знаменна дата – день народження Головнокомандувача Української Повстанської армії, генерала-хорунжого Романа Шухевича. Складається враження, що ця людина могла все. Вирвати першість на змаганнях по плаванню і бігу на 400 м. Поступити у виш у Данцигу. Закінчити Львівську політехніку. Розвернути рекламний бізнес і зробити його успішним. Покинути прибутковий бізнес, аби воювати за Карпатську Січ. І боротися, боротися… Незалежна Україна, за яку воювала УПА Шухевича, нині – реальність. В Україні важко? Генерал Роман з цього сильно посміявся б. Після того, що пережили він і його хлопці… Пам’ятаємо!

Читати далі

Сумні новини для тих, хто виборює право себе захищати

Мріяли про пістолет? Забудьте про це. Не вийняли магазин при транспортуванні? Забудьте про свободу років так на 10. Це тепер кримінал. Поки вся країна була зосереджена на футболі, Слуги народу оперативно почали робити з демократичної країни поліцейську диктатуру. І роблять її, намагаючись протягти закон про зброю, але тепер у новій, ще огиднішій реінкарнації — законопроєкт №5709. Що ж нас чекає цього разу? Законопроєкт називається «Про право на цивільну вогнепальну зброю», і це відверта брехня. Його варто було б назвати «Про безправ’я», «Про роззброєння», «Про встановлення міліцейської диктатури» — будь-яка з цих назв буде краще відповідати суті законопроєкту, у якому встановлюються безглузді, нелогічні та драконівські обмеження.

Читати далі

Шляхи реанімації Повітряних Сил ЗСУ

Йдеться про Повітряні Сили Збройних Сил України. Конкретно – про авіацію ПС. Не є секретом, що стан вітчизняного авіаційного парку наближається до критичного. При такій негативній динаміці українська тактична авіація припинить своє існування через 5-7 років. І статися це може навіть без будь-якого впливу противника. Беручі до уваги абсолютну стратегічну перевагу нашого противника в повітрі, такий стан справ не може бути прийнятним з точки зору забезпечення національної безпеки. Що може бути рішенням проблеми?

Читати далі

Москва знову газує

Поки ви там балдієте від футболу, Росія замислила влаштувати Європі черговий газовий шантаж. Під приводом ремонтів на головних російських експортних магістралях «Ямал-Європа» та «Північний потік» «Газпром» різко зменшив поставки газу до ЄС. І це вже відбилося на цінах – у Європі різко подорожчав газ.

Читати далі

Трепещи, олигарх

Какой будет борьба с олигархами, уже, в принципе, понятно. Рада собирается голосовать по законопроекту №5600, который называют антиахметовским. Ахметов как был так и останется, а вот, например, Нафтогазу и упрощенке в сфере торговли достанется норм. Там, в принципе, всем достанется, законопроект местами просто абсурдный. Украинский бизнес, если вы не финансируете своих политиков, а примазываетесь или пристраиваетесь к тем, кто ТОЧНО ПОБЕДИТ или ИМЕЕТ ШАНС ПРОЙТИ (потому что они едут на чьей-то еще поддержке), – вас разденут. Просто потому, что вы не нужны, ведь вы – не участник процесса и не партнер. Потому что вы в такой ситуации, для тех кто и так победит, просто консерва, которую вскроют при первом же чувстве легкого голода.

Читати далі

Як команда Порошенка вболівала за збірну України (фото, відео)

29 червня команда «Європейської Солідарності» – депутати, волонтери, активісти молодіжки – в імпровізованій фан-зоні просто біля партійного офісу вболівала за збірну України, яка у надскладному, драматичному поєдинку зі збірною Швеції здобула перемогу і путівку у чвертьфінал Євро-2020.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 30.06.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Бойовики руху «Талібан» атакували адміністративний центр провінції Газні. Наступ, що відбувся сьогодні вночі одночасно з кількох напрямів, став найжорстокішим, який здійснював «Талібан» упродовж останнього часу. Країни-члени Ради безпеки ООН виступили з ініціативою провести екстрене засідання Радбезу щодо ситуації навколо конфлікту між владою Ефіопії і регіоном Тиграй.

Читати далі