Пристебніть паски, наступний тиждень буде турбулентний

Тетяна Кохановська

А між тим вчорашній видих полегшення виявився завчасним. Ніякого відповзання рашків не відбувається, навпаки – союзники кажуть, що наповзли ще кілька тисяч. І що рашки при кордонах потроху формуються в наступальні з’єднання. Вздовж діючої лінії фронту поновилися обстріли, рашківська пропаганда потроху починає форсити тему “геноциду народу Донбаса”, ймовірно, за нестачею якогось змістовного казус беллі.

Та й взагалі, з чого ми взяли, що вони відповзають? Якщо проаналізувати, звідки пішли ті розмови, так побачимо, що з рашки й пішли. А нічому, що рашки говорять ротом, вірити не можна, це була типова для них димова завіса. Надто вже вони люблять нападати зненацька, а Захід своєю інформаційною атакою на випередження їх такої можливості позбавив, от і намагаються всіх заплутати хоч трохи.

Звісно, це може бути не поступально здійснюваний план, а ситуативний ефект від човникової дипломатії Шольца. Бо ж Шольц: а) підважив тезу про єдність Заходу; б) явно відродив у х*йла надії, що вдасться дотиснути Зелебубу на капітуляцію в рамках Мінських, себто визнання ЛДНР на російських умовах. Можливий наступ, і як такий, і у вигляді збільшення загрози, може бути тим самим дотисканням.

Ймовірно, достеменно про роль Шольцівської човникової метушні ми навряд дізнаємося. Але вочевидь, що нам від неї зиску був нуль, а от х*йлу вона дала певний простір для маневру й повертання собі ініціативи, яку було надійно перехопив Захід (звідси слова британського Воллеса про “запах Мюнхена”).

Тим більш що ми ж відпочатково думали про дати одразу по закінченні Олімпіади. Десь 20-22, щось таке. Словом, пристебніть паски, наступний тиждень буде турбулентний.

Але! Якщо це дійсно ситуативна реакція на німецькі сепаратні смикання, тоді розумніша частина колективного Заходу має шанси якось виправити ситуацію й знівелювати ефект від німецької егоїстичної поведінки. І в такому разі приготуйтеся до ще голосніших вигуків про небезпеку з Вашингтону та Лондону. Це робиться з метою упередження. І як тільки почуєте від наших всратих арахамій скиглення про “економічну шкоду” та “закошмарювання України”, одразу бийте на звук. Ну й уважно слідкуємо за Зелебубою, аби вона таки не втнула щось капітулянтське.

На фото: федеральний канцлер Німеччини  Олаф Шольц у Москві, лютий 2022 р.

Автор