Російські окупанти обстріляли дитячий садочок у Станиці Луганській (фото, відео)

З особливим цинізмом російські окупаційні війська здійснили обстріл населеного пункту Станиця Луганська, що на Луганщині.

В результаті застосування терористами важкого артилерійського озброєння снаряди потрапили у споруду дитячого садочку.

За попередніми даними двоє цивільних осіб отримали контузії. Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення.

Військовослужбовці операції Об’єднаних сил оперативно евакуювали мирних мешканців в укриття.

Джерело


Петро Порошенко

Глибоко шокований сьогоднішніми обстрілами об’єктів цивільної інфраструктури на Донбасі з боку російських окупаційних сил, що несли реальну загрозу людським життям, у першу чергу дітям.

Це не лише провокація!

Закликаю українську владу та міжнародне співтовариство рішуче відреагувати на цей зухвалий терористичний акт з боку агресора, що вкотре підтверджує справжню злочинну сутність російської влади та її маріонеток.

Вважаю, що цей злочин проти людства має отримати гідну відповідь у вигляді посилення санкцій проти Кремля та стати ще однією сторінкою доказової бази злочинів Росії на території України у рамках міжнародних судових інстанцій, у тому числі у Міжнародному суді ООН.


Ірина Геращенко

Сьогодні зранку окупанти обстріляли дитячий садочок в Станиці Луганській. Дві співробітниці отримали контузії.
В Станиці знаходиться не лише КПВВ, там базується частина СММ ОБСЄ, й в принципі цей населений пункт, попри безпосередню близькість до лінії зіткнення, вважався спокійним…

Обстріли садочка здійснено забороненою Мінськими угодами зброєю. Порушення режиму тиші почалося по всій лінії зіткнення.

В останні роки контрольовані РФ бойовики порушують режим тиші в основному вночі, коли спостерігачі СММ закінчують своє чергування і вже не фіксують порушень. Тому ці провокаційні ранкові обстріли викликають особливе занепокоєння і свідчать про готовність окупантів до загострення ситуації на лінії зіткнення.

Так само особливої реакції вимагає те, що обстріляно саме дитячий заклад, востаннє по школам лупили взимку 2017-го в Авдіївці.

Європейська Солідарність розцінює цю провокацію окупаційних військ проти мирного населення як грубе порушення Мінських угод.

Обстріл садочка серед білого дня відбувається на фоні нарощування російських військ поблизу українських кордонів і брехні Кремля про відведення своїх частин та техніки.

Ця провокація свідчить про готовність окупанта йти далі в своїх агресивних намірах проти України й потребує жорсткої реакції української влади і світу.

Влада, яка вчора так пафосно святкувала День єднання, має сьогодні продемонструвати справжню єдність зі Станицею Луганською, жителі якої знаходяться в небезпеці через обстріли.

Необхідно негайно скликати засідання ТКГ і обговорити там деградацію безпекової ситуації, скликати телефонні консультації в Нормандському форматі й обговорювати там не формули Штайнмайера, а безпеку українських дітей.

Зеленський має апелювати до західних партнерів щодо негайного введення додаткових санкцій проти РФ за ескалацію ситуації на Донбасі й обстріли українських населених пунктів, агресію проти України.

Ці фото українські дипломати мають негайно продемонструвати на сьогоднішніх слуханнях в Радбезі ООН, які фарисейно збирає РФ. Світ повинен дати відсіч агресору.

Сьогодні суспільство має об’єднатися навколо захисту українського суверенітету, безпеки мирного населення, а отже посилення української армії, яка залишається гарантом нашої Незалежності.


Тамара Горіха Зерня

“За попередньою інформацією, діти не постраждали. Дві виховательки отримали контузію”.
Росіяни обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській.

Я слабко собі уявляю дітей, які не постраждали від того, що у їхню ігрову кімнату прилітає бомба. Вони отримали переляк на все життя.

А як виміряти страждання батьків, які почули вибухи і бігли через Станицю до садочка, не знаючи, що з дитиною?

Хто там говорив, що маніяки відповзають? Нікуди вони не відповзають. Ця мертвечина буде убивати, доки ворушиться.


Гліб Бабіч

На випадок, якщо хтось сподівається, що з російською загрозою “саме розсмокчеться”. І що “нас лякають” та “нагнітають”. І що все можна закінчити, якщо заплющити очі та не бачити очевидного.

Дитячий садок. Станиця Луганська. Результат артобстрілу. Сьогодні.

Діти слава Богу живі та цілі. Контужені дві виховательки.

Саме так виглядає “російська загроза”. Це відрізняється від усього, що може уявити людина, яка не стикалася з війною. Фото не може передати самого процесу. Тобто те саме, тільки у вашому дворі і помножене багаторазово.

Боятися не треба. Треба бути готовим і намагатися запобігти. Через чітке розуміння своїх дій у критичній ситуації. Через допомогу тим, хто всіх захищатиме від ось цього.

Зі зростанням нашої готовності та розумінням, шанс того, що на фотографіях, зменшується. З панікою (як і з “благодушністю”) росте.

Фото © Операція об’єднаних сил і Анатолій Штефан “Штірліц”

Автор