Дайджест наукових і навколонаукових новин

Я пишу ці дайджести, бо відчуваю, що поки що мушу це робити. Відчуваю, що маю щось “підсвітити”, на чомусь закцентувати увагу, когось цією підбіркою трохи розрадити.

Читати далі

Третє дихання. Частина IV

«Безмежні ресурси нєпабєдімой расіі». Насправді ж, ситуація далеко не така райдужна для Кремля, хоч і зовсім не така, яку ми хотіли би бачити.

Читати далі

Це не рівень журналістики

Коли тези, які вигідні в першу чергу росіянам, подають як “інформацію з анонімного джерела”, – це тупо. Причому незрозуміло, хто подає – УП чи черговий кріт із ОП. Бо і там, і там бували прецеденти.

Читати далі

Тактика российских ударов по Украине в ноябре, и чего ожидать в декабре

То, что россияне еще не развернули очередную кампанию по энергетическому террору Украины, еще не означает, что они отказались от этой идеи.

Читати далі

Санкції на часі. 04.12.2023

У росії за останній рік значно зріс дефіцит робочої сили. Про кадровий голод заявили 85% представників компаній. Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 04.12.2023.

Читати далі

«Заспокоїтися» чи змінити підхід?

Трубадури Банкової закликають “усіх заспокоїтись”. “Заспокоїтись” і повернутись до “як було” вже не вийде. Всім треба винести уроки з рукотворної кризи, спричиненої бажанням Банкової творити “одного героя-рятівника”.

Читати далі