Данінг, Крюгер і план замислу

Минулого тижня деякі народні депутати заблукали геть у плануванні оборони держави і несли дурниці з цього приводу. Проливаємо дещо світла на це туманне питання.

Читати далі

Санкції на часі. 02.12.2023

UEFA не включила збірну рф до учасників жеребкування Ліги націй сезону-2024/25. Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 02.12.2023.

Читати далі

Чи справді Захід зменшує рівень допомоги, щоб змусити нас до переговорів?

Попри все більшу кількість статей у західних ЗМІ про те, що нам будуть зменшувати допомогу, щоб посадити за стіл переговорів, поки що цього не видно в контрактах і намірах політиків перших економік ЄС.

Читати далі

«Україні треба перейти в оборону і повністю переформатувати фронт» – генерал Муженко (відео)

Інтерв’ю BBC Україна з Віктором Муженком про початок великої війни, її хід і можливий подальший розвиток, про контрнаступ українських сил та небезпеку публічного конфлікту між Зеленським і Залужним.

Читати далі

Достаточно ли оружия получает Украина для победы?

Время от времени возникает вопрос, а достаточно ли Силы обороны Украины получают всё необходимое для того, чтобы не просто держать оборону, но и успешно наступать?

Читати далі

The Economist: Захід має «прокинутись», інакше Путін переможе Україну

Британські аналітики вважають, нині путін вперше від лютого 2022 року має вигляд, наче спроможний перемогти. Чому західні ЗМІ пишуть про це, та чи є підстави до таких висновків.

Читати далі

Третє дихання. Частина І

Особисте бачення ситуації та авторська версія відповідей на питання, обговорювані у нас та на Заході. Питання перше. Що пішло не так, чому низка оптимістичних прогнозів та очікувань не справдилися цього року?

Читати далі

Майор С.В. Миколай має бойове розпорядження на кожен грудень

Ми не допомагаємо вдовам або вдівцям, не виявляємо жалість до родин, не оцінюємо добробут, не давимо на жалість і не постимо фотки – ми просто даруємо дітям подарунки.

Читати далі