Петро Порошенко зустрівся з танкістом Богданом Пантюшенком, який провів п’ять років у полоні (фото, відео)

Незважаючи на дуже молодий вік, Богдан Пантюшенко – справжній воїн, справжній український лицар, патріот і громадянин. Сьогодні його звільненню і звільненню його побратимів радіє вся Україна. Я теж щасливий особисто привітати героя-танкіста, подякувати за його бойовий дух та любов до України і передати документи на нову квартиру.

Історія Богдана Пантюшенка – це історія справжньої мужності. 18 січня 2015 року в боях під Спартаком, коли була віддана команда танкового наступу в напрямку Путилівського мосту, танкові підрозділи взяли такий темп, що фактично увійшли в Донецьк. Серед тих танкістів був і Богдан з позивним «Броня». Героїзм, який тоді продемонстрував Богдан і екіпажі усіх танків, вражає.

Пишаюся Богданом і всіма нашими воїнами, які бережуть Україну!


Ірина Геращенко

В списку тих, за кого ми особливо боролися, й кого РФ і бойовики не віддавали, для нас особливими було кілька прізвищ. Це наші військові, незаконно утримувані в Донецьку і Луганську, і журналіст Станіслав Асєєв.

В мене є свої версії, чому роками не віддавали саме їх. В тому числі тому, що ворог усвідомлював їх мужність, героїзм і справжність. Таких віддають найважче. Але для нашої команди це був особистий біль, і й не було переговорів чи списків, де б не звучало цих кілька прізвищ.

Минулого року П. Порошенко зробив все для придбання квартир двом нашим спецпризначенцям з Кропивницького, й ми щасливі, що вони вже на волі та з родинами мають тепер, де жити. Сьогодні П. Порошенко придбав квартиру ще одній чудовій молодій родині Пантюшенків.

Богдан – програміст, був мобілізований в 14. Не тікав від повістки, став танкістом і продемонстрував дива мужності і героїзму, в тому числі захищаючи ДАП. Він – справжній Герой. Він провів в полоні майже 5 років, демонструючи й там приклад мужності та патріотизму. Й коли Порошенко подякував йому за героїзм, Богдан відповів: «Я – не герой, я – звичайний хлопець, який захищав свою країну». На таких й тримається Україна.

В Богдана дуже хороша і справжня родина: тато, мама, брат. Й його Ангел-охоронець Віка, які ці роки чекала, боролася, тиснула, вірила, їздила, зустрічалася, виступала, мітингувала, любила. Вона чудова. Я дуже вболівала за цю родину і рада бачити їх разом і щасливими. Дякую родині Пантюшенків за приклад любові, підтримки, віри, який вони демонстрували всі ці роки.

І дякую П. Порошенку, який продовжує благодійну підтримку родин героїв.

Це була дуже тепла зустріч нашої команди з молодою родиною, й Михайло Забродський згадав всі деталі героїчного танкового рейду, він згадав багато подробиць операції, коли маленьким загоном із 4 танків керував 61-річний доброволець з позивним Дід, а Богдан (позивний Броня) тоді, в січні 15, брав участь в одній з найгероїчніших операції по звільненню Донбасу. Вони взяли такий темп, що дійшли майже до окупованого Донецьку, знищили ворожий блок-пост. На жаль, танк Богдана було підбито. Два місяці екіпаж вважався загиблим… потім роки в полоні.

Сьогодні Віка і Богдан разом. Щастя вам, прекрасні люди.

Автор