В Україні закрили реєстр корупціонерів

Місяць тому Мін’юст перестав публікувати реєстр корупціонерів у форматі відкритих даних. Ці дані тепер не оновлюються і в Опендатабот. Майже 24 тисячі корупціонерів потенційно зможуть повернутися на держслужбу. Вже сьогодні ввечері НАЗК проінформував, що станом на 29 липня 2019 року Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення працює в штатному режимі.

Читати далі

Тижневий інтенсив з управління країною

А як так сталося, що мудрий український нарід, який всьо знає і розуміє, вибрав дебілів? Причому факт вибору дебілів не заперечує навіть партія, яка їх висунула. Га? Як наслідок виникає ще одне питання: Що ті дебіли після такої “підготовки” понаприймають? Зроблять вам реформи як в Гамериці? Вірити в державотворче майбутнє Юзіка, Бужанського, Дубінського та Богуцької і Ко можуть лише самогубці, хоча дивуватися цьому в країні, захопленій навіть не телевізором, а шоу з телевізора, не приходиться. Хуже будєт, запам’ятайте це.

Читати далі

Сделай лучше и больше Пороха, Вова

Стоит только Зеленскому начать делать, а не играть роль доброго царя в виртуальном инфополе, и тогда большинство тех, кто поддерживали Порошенко, будут и к нему лояльно относиться. Потому что для большинства важно то, что было сделано для Украины и для ее Независимости. Даже если что-то в это же время делалось криво и с перекосами. Скорее всего, у Зеленского этого не понимают. Или наоборот, настолько хорошо понимают, что никогда не смогут подняться до этой планки, что идут по пути демонизации тех, кто поддерживал и поддерживает Порошенко.

Читати далі

Про інволюцію

Себто про зворотний розвиток, рух назад. П’ять років тому я поламав чимало списів, обстоюючи право козака Гаврилюка, за якого я голосував на своєму 95-му окрузі, бути українським парламентарем. Не тому, що вищу освіту вважаю маловажною, зовсім навпаки. Просто Гаврилюк був винятком, і його нефаховість перекривалась його потужним символізмом. Інша річ, коли відсутність вищої освіти стає системною ознакою. Чи не вперше після більшовицького перевороту в жовтні 1917 р. до влади в країні прийшли “кухарчині діти”, брак елементарної освіченості яких просто кричущий.

Читати далі

Бесполезно Зеленскому рисовать красные линии

Эта инфа не о том, что, дорогие, сидите дома, сопротивление бесполезно и так далее. И говорить нужно, и выступать нужно, и линии нужны, просто скорее всего Зе через них перешагнет. Я предлагаю об этом подумать заранее и иметь план действий на случай «а что, если нет» (а я знаю, что плана нет). У них ОПУ есть – они по плану действуют, реактивная повестка тут не поможет.

Читати далі

Хай чабан! – усі гукнули

Про те, як виборці України провели свій минулий вихідний, написати одним реченням можна, скажімо, так: «Минулої неділі виборці України вчинили безпрецедентне масове самогубство». Але можна й інакше: «Ще ніколи не була Україна такою політично єдиною». Найцікавіше, що обидва твердження можуть виявитися близькими до істини. Що з цього випливає – тотальна єдність, масове самогубство, а чи тотальна єдність у масовому самогубстві – побачимо вже зовсім невдовзі.

Читати далі

Важкі часи ляльководів

Майже абсолютна влада в країні ось-ось опиниться в руках «людини з телевізора». Вся іронія в тому, що його начебто «знають усі», але хто він насправді – не знає майже ніхто. І вже пора солідним західним журналістам задавати питання «Who is Mr. Zelensky?» Все, що я написав, ні в якому разі не є прямими паралелями, точними прогнозами або (не дай, Бог) пророцтвом. Просто «окопна аналітика». Просто розбір варіантів на основі простих і очевидних речей.

Читати далі

Корпорація Roshen завершила будівництво будинку для військовоcлужбовців у Калинівці (фото)

У військовій частині в Калинівці, що на Вінниччині, відбулося урочисте відкриття будинку для військовослужбовців. В будинку два під’їзди на 16 квартир загальною площею 1200 квадратних метрів. На будівництво знадобилося 5 місяців та 37 211 998 грн.  Це вже другий будинок для військовослужбовців, збудований корпорацією Roshen в рамках благодійного проекту. Перший затишний двоповерховий будинок Roshen збудував під Броварами, на Київщині, для сімей військовослужбовців, яких передислокували з Криму, у 2014 році.

Читати далі

Почему нам с Россией не по пути?

Сегодня Россия – это намеренная и целенаправленная дебилизация населения. И все, кто пытается с нею поладить, работают ровно в том же ключе. Я не люблю Зеленского и компанию именно потому, что они играют в ту же игру, что российские власти – оболванивание и отупление людей. Апелляция к “простым людям” и необходимости “понять и простить” им их “простые” нужды и потребности – это потакание худшему из всех пороков глупости. Глупость уничтожает в человеке то, что отличает его от животного – потребность в творчестве. А без творчества, без синтеза чего-то нового человек не более, чем лысая обезьяна.

Читати далі