Йдіть собі, хлопці, спати

Якщо завтра Гройсман вийде з відпустки на нараду заради звільнення Кличка, значить теплого місця під зеленим сонцем він ще й досі не знайшов, тому й стелеться. Або навпаки – таки знайшов, і звільнення Кличка стане першою оплачуваною роботою на новій посаді молодшого підтиральника старшого помічника двірника 2-го та 4-го прихолєрних бараків.

Читати далі

Маємо те, що маємо. Частина 2

Ці роздуми народилися зі спостережень за різними політичними силами, із запитань і відповідей різних людей під час виборчої кампанії. Це 5 абсолютно суб’єктивних текстів, часто із перебільшеннями. Зрозуміють навіщо і погодяться з логікою думок далеко не всі. Мета? Замислитися – як можна обійти національні граблі.

Читати далі

Арсен Борисович, уступите место Юзику!

Скоро ты перестанешь быть министром, перестанешь быть политиком и перестанешь быть вообще кем-то в этой стране. Что ты и заслужил, заключив союз с олигархом, который обворовал нас на 200 млрд гривен. Тьху на тебя. А за Пороха ты не переживай. Порох войдет в историю Украины как лучший Президент. Уже вошел.

Читати далі

ОПУ, ви – пси драні!

Ідея спершу скасувати парад на День Незалежності, а потім спробувати віджати громадський парад, розбавивши його бюджетниками, пєснями, плясками та Пєснярами та перетворивши на Первомай, – ні, ну технічно непогана. Якщо під “технічно непогана” мати на увазі “жалюгідні ж ви чорти”. Не забудьте завершити дійство роздачею безкоштовного олів’є. Це важливо. Але щось мені підказує, що вам все одно не обломиться.

Читати далі

Мы – боты, так? Хорошо

Мы – боты передка, и мы знаем это, и нас становится все меньше – передовую стирают из информпространства, заменяя на шоу, кино и политику, и иногда мне хочется крикнуть “шо ж вы, сука, делаете!”, но наши голоса – редеющая череда электронных знаков посреди огромной, красивой и замедляющейся страны, замолкающая хрипящая пластинка, восьмибитная приставка со смешными юнитами и садящимся звуком. Но пока мы еще звучим… Мы – боты войны.

Читати далі

О судьбе союза гривни и доллара

Если кому-то интересно, что делать, отвечаю: лично я считаю, что надо понемногу скупать валюту – осенью по-любому будет откат вверх. Если сильный – то можно будет неплохо поднять в гривне и на разницу, например, слетать в отпуск или прикупить бытовой техники, пока цены не успеют скорректировать (обычно корректировка происходит с небольшим лагом до нескольких дней). Но…

Читати далі

Уся влада національній олігархії

Бізнес національної олігархії побудований так, що він є напряму залежним від успішності власної держави. Такі олігархи працюють за планами, які багатократно перевищують міжвиборчий період. Інколи навіть ймовірну тривалість життя двох поколінь. Саме така олігархія є єдиною можливою гарантією успішної демократії з загальним виборчим правом. Усі інші варіанти ведуть до краху або занепаду держави у період набагато менший від зміни одного покоління.

Читати далі

В Киеве наклевывается новый бабушкомайдан

Бабушка выдохнул выборы, свел дебет с кредитом и решил вернуться к вопросу энергорынка, который у него коварно отняли. Причем так уже капитально пригорает, видимо, что решил не дожидаться, когда заработает любовно наскирдованный зеленый парламент, вернувшийся из Трускавца. И вывел людей на митинг под здание НЭК «Укрэнерго». Рабочие бениных ферросплавных предприятий громко требовали льготных тарифов на электроэнергию для бабушкиных заводиков.

Читати далі