Президент України провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Канади

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Сторонами було наголошено, що за минулі п’ять років Особливе партнерство між Україною та Канадою набуло нової якості.

Глава держави подякував Прем’єр-міністру Канади за незмінну підтримку України як на міжнародній арені, так і в питанні сприяння демократичним перетворенням в Україні.

Було обговорено підготовку до проведення Третьої конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 2-4 липня 2019 року в Торонто.

Глава канадського уряду особливо відзначив, що за п’ять останніх років Україна досягла більший прогрес у реформах, ніж за всі попередні роки Незалежності.

Співрозмовники відзначили успішну імплементацію двосторонньої Угоди про зону вільної торгівлі, що сприяє створенню робочих місць та зростанню добробуту громадян обох держав.

Петро Порошенко особливо відзначив роль Канади у посиленні оборонних спроможностей Збройних сил України, свідченням чого є діяльність тренувальної місії UNIFIER.

Сторони також детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Було висловлено сподівання, що Канада займе принципову позицію в питанні посиленні санкційного тиску на Москву у відповідь на так звані паспортні укази Кремля. Наголошувалося також на важливості звільнення українських громадян, які незаконно утримуються в російських тюрмах.

Прем’єр-міністр Канади привітав демократичний та конкурентний характер президентської кампанії в Україні.

Джерело

Автор