356 млн грн заборгованості по заробітній платі стягнуто державними виконавцями з початку року

З початку року органами державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців 356 млн грн заборгованості по заробітній платі. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко під час селекторної наради з керівниками Головних територіальних управлінь юстиції та управлінь державної виконавчої служби регіонів за участі директора Департаменту судової роботи та банкрутства Юрія Моісеєва та начальника відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Романа Клименка.

«На даний час на виконанні  в органах державної виконавчої служби перебуває 18,6 тисяч виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 491 млн грн. Завдяки цілому комплексу заходів щодо ліквідації заборгованості по заробітній платі, які Міністерство юстиції розпочало у квітні цього року, нам вдалося стягнути 356 млн грн з недобросовісних роботодавців і повністю погасити заборгованість по заробітній платі перед 26 тисячами працівників. 26 тисяч людей нарешті отримали зароблені ними кошти. Це – реальний результат», – зазначила Світлана Глущенко.

За словами заступника Міністра, найбільш проблемними є підприємства-боржники, які перебувають у процедурі банкрутства. Саме тому важливо проговорити з керівниками управлінь юстиції регіонів проблемні питання стягнення заборгованості з таких підприємств і тримати на контролі стан виконання рішень щодо стягнення заборгованості по заробітній плані стосовно кожного з 48 підприємств, які перебувають у процедурі банкрутства.

«Я хочу бути впевнена, що виконавча служба кожної області зробила усе можливе для того, щоб знайти і реалізувати майно кожного підприємства-боржника і ліквідувати заборгованість по заробітній платі перед його працівниками. Ми розуміємо, що  заробітна плата для українців часто є єдиним джерелом доходів сім’ї. Саме тому забезпечення виконання судових рішень про примусове стягнення заробітної плати є такою важливою, а з огляду на рівень заборгованості по виплаті заробітних плат – нагальною справою», – наголосила Світлана Глущенко.

Під час наради заступник Міністра  повідомила, що на даний момент до ТОП-3 боржників належать Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою заборгованості 74,5 млн грн, ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» із заборгованістю 47,7 млн грн та ПАТ «Запоріжжяобленерго» із заборгованістю понад 26 млн грн.

Джерело

Автор