Дуже «принциповий» Siemens

Mason Lemberg

Відома нам компанія Сіменс відклала підписання угоди з Саудівською Аравією на $20 млрд через вбивство саудівського журналіста Хашоггі.

Для тих хто не в курсі цієї історії:
Саудівський громадянин Хашоггі втік з Саудівської Аравії в США, де почав розповідати про злочини керівництва держави. Перебуваючи в Туреччині, він зайшов в посольство Саудівської Аравії в Туреччині, щоб владнати формальності з документами, і звідти не повернувся, а його наречена нібито чула, як його катували, а потім вбили в стінах посольства. Причому вбивці погрожували послу, який просив їх цього не робити тому, що послу буде непереливки, коли він повернеться до Саудівської Аравії. В заголовках вчорашніх новин читав, що турецька опозиція нібито навіть знайшла залишки розчленованого тіла цього журналіста. Одним словом, дика, жахлива історія, і причини для такого відношення до керівництва Саудівської Аравії є.

Але, я хочу нагадати, що та сама компанія Сіменс, яка зараз бойкотує підписання угоди з саудівцями, в обхід санкцій постачала турбіни до Криму. Захопленого, анексованого Криму, де так само цинічно вбивали та арештовували всіх незгодних, зокрема Решата Аметова. І в цьому випадку дії росії стосуються, як мінімум, 2 мільйонів кримчан.

Хочу нагадати, що росія вбила на Донбасі 3000 українських солдат і десятки тисяч цивільних. Та ж сама росія знищує сирійців хімічною зброєю.

І нічого. Нічого не заважає Сіменсу реалізовувати поставку турбін в Крим, нічого не заважає європейським політикам їздити на чемпіонати світу, нічого не заважає їм лобіювати інтереси росії, нічого не заважає німецьким політикам говорити про Норд Стрім-2 як про виключно економічний проект.

А тут раптом така принциповість і слідування “ідеалам і принципам”. З чого б це?

Як на мене, різниця очевидна і зрозуміла. Полягає в тому, що Саудівська Аравія, навідміну від росії, просто не скупила цих повій, їхні “принципи” і “сумління”.

 

Фото © Krisztian Bocsi/Bloomberg

Автор