Порошенко дав інтерв’ю російськомовному телеканалу «Настоящее Время» із редакцією в Празі (відео)

 

«Найкоротшою дорогою до миру є озброєння України», – про це сказав Петро Порошенко в ефірі російськомовного телеканалу «Настоящее Время», який є медіапроектом Радіо «Свобода» та «Голос Америки».

«На сьогоднішній день є чітке розуміння всього світу, що для того, щоб швидше прокласти дорогу до миру, Україна має бути сильнішою. Щоб Україна була сильнішою, вона має бути озброєна. Отже постачання озброєння Україні і є найкоротша дорога до миру», – зазначає Порошенко.

Він зазначив, що постачання Україні озброєння, боєприпасів та військової техніки є частиною плану примушення росії до миру, який був презентований і українській владі, і західним союзникам.

«Пункт перший називається ленд-ліз. Це все – від харчування до боєприпасів, від танків до гармат, від сплавів до технологій. І ми твердо розраховуємо, що цей ленд-ліз акт буде прийнятий на підтримку України», – вважає Петро Порошенко.

«Позиція друга – це закрите небо, не обов`язково натівськими ракетами. У нас є блискучі пілоти, які продемонстрували, що вони не дали росіянам захопити панування в повітрі. І вже збили більше 250 літаків та гелікоптерів, які прилетіли вбивати українців», – зауважив Порошенко.

«Панування в небі має бути за рахунок постачання літаків, включно з МІГ-29, комплексів протиповітряної оборони, включно з С-300. І ми точно захистимо небо», – переконаний Петро Порошенко.

«Для нас є мотивація величезна, бо ми б’ємося за свою землю, за свій народ, за свої родини, за своїх батьків, за своє майбутнє. А що тут шукають російські солдати? Вони собі навіть відповісти не можуть. Вони не мають мотивації – і тому програють», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Автор