25.11.2020. Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Великобританія

Ефективність британської вакцини від коронавірусу, розробленої Оксфордським університетом спільно з компанією AstraZeneca, становить 70%, як заявили її розробники. В результаті випробувань, в яких брали участь 20 тис. добровольців, з’ясувалося, що при введенні двох великих доз вакцини з різницею в місяць її ефективність становить 62%, але вона зростає до 90%, якщо спочатку вводити невелику дозу, а потім підвищену. AstraZeneca має намір виробити близько 4 млн. доз вакцини для Великобританії до кінця цього року і ще 40 млн. – до весни 2021 року. Для всього світу компанія готова зробити до 3 млрд. доз.

Латвійська Республіка

Режим надзвичайної ситуації в Латвії може бути продовжений щонайменше до кінця року. З 26 листопада учні 5-12 класів переводяться на дистанційну форму навчання. Будуть скасовані практичні заняття в професійних школах і вузах, а також на курсах для дорослих. Крім того, не будуть надаватися перукарські послуги, не працюватимуть музеї та інші місця культури.

Королівство Нідерландів

На даному етапі відзначається збільшення кількості хворих на коронавірус серед старшокласників. За результатами проведеного дослідження встановлено, що у частини школярів інфекція та захворювання протікає непомітно та без симптомів, у зв’язку з чим учні старших класів перетворюються у так звану «рушійну силу інфекції».

Португальська Республіка

Згідно з Указом Президента Португальської Республіки, з 24 листопада по 08 грудня 2020 року на материковій території країни на 15 діб продовжено дію надзвичайного стану. Передбачено заборону переміщення людей, які перебувають під медичним наглядом (інфіковані та контактні особи), а також дозволено повне або часткове закриття установ, організацій та компаній.

Федеративна Республіка Німеччина

Прем’єр-міністри 16 федеральних земель ФРН погодили ряд питань боротьби із пандемією, які будуть представлені 25.11.2020 р. під час консультацій з федеральним урядом за участі канцлера ФРН А. Меркель. Відповідно до проекту резолюції, урядовці мають намір продовжити термін «м’якого локдауну» до 20 грудня п.р. та запровадити додаткові заходи, серед яких:
– покращити захист груп ризику та забезпечити 20 швидких тестів на тиждень для кожної людини, яка потребує допомоги;
– продовжити закриття закладів громадського харчування до 20.12.2020 р.;
– опрацювати можливість розширення шкільних канікул та різдвяних свят для мінімізації контактів перед та після свят;
– ввести заборону на використання у новорічну ніч піротехніки на вулицях та в громадських місцях з великим скупченням людей;
– продовжити до грудня допомогу компаніям, які постраждали від обмежень, введених в листопаді.

Канада

Дослідники Університету Гвельфа, провінція Онтаріо, намагаються з’ясувати, чому через кілька місяців після зараження COVID-19 деякі люди все ще борються із суттєвою втомою, пошкодженням легенів та іншими симптомами коронавірусу. Результати їх дослідження можуть мати важливе значення при лікуванні тих, хто має тривалі симптоми, та спробі запобігти затримці нових інфекцій.

Туркменістан

За рішенням влади Туркменістану, з метою запобігання завезення і розповсюдження гострих інфекційних захворювань, в країні вжито заходів «упорядкування нецільового пересування громадян». Передбачається введення обмежень на пересування осіб, що входять до групи ризику, у т.ч. громадян старше 50 років, міжміськими та міжобласними маршрутами. Водночас, обмежені службові відрядження в регіони країни співробітників старше 50 років.

Джерело

Автор