Верочка. Власть в квадратных скобочках

Администрация президента, холодное утро, четвертый этаж. В длинном и неимоверно позолоченном кабинете за столом сидят представители украинской власти, пытающиеся понять, что они здесь делают, и ждут зум-конференции с президентом. Во главе стола стоит темный монитор с веб-камерой, перед ним – чашка с кофе, легкий гул голосов плохо различим в даже в прослушке. В помещении витает легкий запах непрофессионализма, некомпетентности и даже некоторой идиотичности.

Читати далі

Рейтинги та тренди

Ну, сталося. “Слуга народу” більше не лідер рейтингів. Промосковським і проукраїнським силам доведеться зійтися одне проти одного. Європа чи Малоросія. Цивілізація чи скріпи. Вишиванка чи косоворотка. Динаміка хороша (хтось скаже – погана). У будь-якому випадку, роботи – до чорта. Рейтинги свідчать про наші можливості, але треба працювати, інакше ніяк.

Читати далі

Грошей нема, а ви працюйте

КМУ прийняв рішення підвищити з 1 листопада поточного року виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію з нинішніх 600,48 грн на рік до 651,60 грн на рік. Одразу телеканали почали радісно знімати сюжети, в соцмережах підраховували скільки мерседесів зможе купити лікар за додаткові 50 грн. Але на сайті уряду постанова так і не з’явилася. Її прийняли з доопрацюванням, після чого МОЗ України направило до Мінфіну інформаційний запит про погодження змін у постанову КМУ №65. А у Мінфіні зазначили, що МОЗ не написало звідки брати гроші, а тому збільшити ставку неможливо.

Читати далі

Жалістю до себе в історію не ввійдеш, а вляпаєшся

Я, як звичайна людина в нашій країні, бачу жалість у висловах та діях тієї людини, від якої залежать якщо й не наші долі (не дочекаються), то наша безпека і наш добробут. Я не суддя жодному політику, безумовно. Але яка ж слабка у нас зараз політика, якщо я цю слабкість, цю жалість до себе, як скиглення, відчуваю від кожного виступу, кожного ролика, записаного з Феофанії або з Ради…

Читати далі

З днем народження, Мустафа-ага!

Живіть дуже довго, Мустафа-ага! Сьогодні Вам 77 років, а попереду ще стільки боїв, в яких Ви потрібні своєму народові та своїй землі. Ви потрібні всім нам як приклад того, як можна жити, і що можна зробити. Ми обов’язково повернемо Крим. І Ваш народ буде жити там щасливо. І ми обов’язково зробимо це разом. Ви зроблені з тієї стали, яку час тільки загартовує та гострить. Щастя, здоров’я та сил Вам, Мустафа-ага! Qırım. Vatan. Millet. Слава Україні!

Читати далі

В СІЗО не буде поділу на ОРДЛО і Україну

Гей, панове військові та ветерани! Як там у нас з адвокатами? А з сухарями? А свої знамениті “тривожні рюкзаки” у нас ще не переукладені? Згідно останніх трендів в рюкзаку повинна бути зміна білизни, шкарпетки, теплий светр, кружка, ложка, спортивний костюм, ручки, папір, предмети гігієни і взуття без шнурків. Чай і сигарети вітаються особливо! Коротше, все, що вам може знадобитися в СІЗО. А там вже вам розкажуть про все, що родичі та друзі повинні підігнати перед відходом на зону. А зона буде суворою. Там, де військові злочинці сидять.

Читати далі